Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 20. 7. 2017.

| Društvo

Kod Preševa instaliran prvi uređaj za punjenje električnih automobila

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Prvi od ukupno 5 punktova instaliran na granici sa Makedonijom; foto: mgsi.gov.rs

Prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Srbiji počeo je sa radom na naplatnoj stanici "Preševo“ na granici sa Makedonijom, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Ovo je prvi od ukupno 5 punktova na kojima će vozači elektroautomobila moći da “dopune” svoje vozilo, a svaki elektropunjač je poslednja generacija uređaja koji ujedno omogućava i besplatnu internet konekciju.

U Ministarstvu dodaju da se već u narednih nekoliko dana očekuje i instaliranje drugog elektropunjača na granici s Hrvatskom, na naplatnoj stanici "Šid“, dok će treći uređaj biti instaliran na Koridoru 10 tokom naredne nedelje i to na auto-putu u Beogradu, na Bubanj potoku gde će "Putevi Srbije“ imati prodajno mesto za tagove - uređaje za elektronsko plaćanje putarine.

Cilj nam je bio da ove letnje sezone privučemo još više vozača na našu najznačajniju saobraćajnicu - Koridor 10. Ne samo da će ova Vlada završiti izgradnju ovog koridora koji je najbolja i najkraća veza Istoka i zapadne Evrope, već intenzivno radimo na tome da to bude i najmoderniji putni pravac prilagođen i potpuno ekološkim elektroautomobilima – kaže ministarka Zorana Mihajlović

U avgustu se očekuje instaliranje još dva punjača na stanicama “Dimitrovgrad”, na ulazu i izlazu iz Bugarske, kao i “Subotica jug”, na ulazu i izlazu iz Mađarske.

Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti 3 automobila, a svuda gde je instaliran uređaj, dostupan je i besplatan internet.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola (ne Tesla)

    08:46 // 21. 7. 2017.

    A šta je sa onim punjačem na Vizantijskom bulevaru kod ProCredit banke ako je ovaj novopostavljeni prvi u Srbiji? A i ovaj nije jedini...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: