Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 18. 1. 2017.

| Društvo

Kod “ŽIŠ”-a voz prolazi, rampa podignuta (video)

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
voz prolazi, rampa dignuta
Problem još veći zbog blizine srednje škole; foto: V. S.

Nišlije koje kolima prelaze preko pružnog prelaza u Šumadijskog ulici, ali i učenici obližnje srednje tehničke škole, strahuju da bi voz mogao da naleti na njih, jer se tamo već neko vreme ne spušta rampa.

I dok su neke niške rampe spuštene satima, druge su podignute, a kako je ranije novinarima Južnih vesti rečeno u “Infrastukturi železnica Srbije”, u poslednje vreme do do kvarova dolazi zbog velikog mraza.

Usled niskih temperatura prethodnih dana i snežnih padavina, delovi pruge koji se električno kontrolišu su pod snegom, pa daju signal, kao da je na njima šinsko vozilo, što dovodi do toga da rampa stoji spuštena nekoliko minuta duže, nego što je uobičajeno. A zbog mrazeva zaleđuju se i baterije za pomoćno napajanje, zbog čega rampe stoje spuptene ili podignute   - rekli su tada u Infrastrukturi.

Podsetimo, prošle nedelje čak 2 rampe u centru Niša, istovremeno su bile spuštene satima, dok je rampa na pružnom prelazu u Vrtištu bila spuštena nekoliko dana. Nakon pisanja Južnih vesti o ovom problemu, ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" podigle su rampu u Vrtištu, međutim, tada je nisu popravili, pa se od tada više nije spuštala.

Video: V. S.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • paca62

    14:05 // 19. 1. 2017.

    nije to voz

  • marko markovic

    08:01 // 19. 1. 2017.

    I pre 20 godina su bili mrazevi ,i postojale su rampe

  • Blackburn

    07:12 // 19. 1. 2017.

    18 godina XXI veka! Zamislite da ovakve izjave daju u Svedskoj,NorveskojKanadi ,gde je stalno sve pod ledom?Zamislite da je neko svestan da ugrozava ljudske zivote i da trazi izgovore,da bi opravdao javasluk i nerad!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: