Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 15. 5. 2014.

| Društvo

Saobraćaj se normalizuje

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
zetska
Normalizovan saobraćaj kroz Zetsku ulicu

Voda sa ulica u Nišu kojima su jutros tekli potoci se povlači i saobraćaj se polako normalizuje, tako da je Zetska ulica opet prohodna i autobusi opet voze redovnim linijama kroz nju. 

Jedino je skraćena linija 8 od Novog groblja ka Gabrovačkoj reci na kojoj autobus prevozi putnike samo do Ulice Ljubomira Nikolića kod "Boljeg života".

Vanredna situacija je proglašena na nivou Srbije, ali ne i na nivou grada.

Jutrošnje jake padavine i poplave izazvale su mnogo problema građanima, posebno roditeljima đaka OŠ "Ratko Vukićević" u čijoj blizini su skoro sve ulice bile poplavljene. 

poplava Neki automobili su ostali zarobljeni (foto: belami.rs)

- Roditelji su deci spakovali rezervne čarape i cipele, pa smo ovaj problem tako rešili. Malopre je prošao kamion koji usisava vodu, pa se nadamo da kasnije neće biti problema - kaže direktorka ove škole Divna Stevanović.

Zbog svega ovoga čitaoci Južnih vesti javljali su se redakciji od ranog jutra i fotografije poplava delili i na društvenim mrežama.

Jutros su u niškom vodovodu rekli da su obilne padavine napunile sve kanalizacione kolektore, tako da su se oni izlivali u centralnom gradskom jezgru, od Železničkog mosta do Zetske ulice.

- Naših 7 kamiona su na terenu, na kritičnim tačkama u Zetskoj, Tome Roksandića, Dušana Popovića, na uglu Nikole Pašića i Obrenovićeve i u Somborskoj. Međutim, ovo prevazilazi naše mogućnosti. Kopektori su puni, voda šiklja iz šahti - rekao je Zoran Ignjatović, portparol JKP "Naisus".


JKP "Naisus": voda za piće ispravna

Obilne padavine još nisu zamutile vodu na izvorištima tako da je ona, kažu u "Naisusu" bakteriološki i hemijski ispravna.

- Vode ima dovoljno, kontrole su češće zbog ovakve situacije. Ako dođe do neke promene, obavestićemo javnost.

Prema prognozi Republičkog hidromereorološkog zavoda Srbije, padavina u Nišu biće i sutra i prekosutra. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Селена

    15:34 // 15. 5. 2014.

    У дану у коме је у целој држави проглашена ванредна ситуација,људи страдају,школе не раде, из непознатих разлога у "Пчелици" су одлучили да децу воде на излет у понедељак!Село гори, а баба се чешља!

    • Meraklija

      18:38 // 15. 5. 2014.

      Ma da je samo to...Dca neprimaju mlecne proizvode vec nedelju dana..zabranili dogrejavanje vrtica grejnim telima jer je istekla grejna sezona...kad pitas ko je reko kazu DIrektor..

  • KOSTAKOLE

    15:29 // 15. 5. 2014.

    Neko je održo obećanje, gledamo
    SRBIJA NA VODI

  • Lik iz centra

    13:41 // 15. 5. 2014.

    ...zabranjeno,i sistem odvodnjavanja ne menjaju,vec ostaje isti.pa to i obican laik zna da je nemoguce izdrzati,za to ne treba neka skola da se zakljuci!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: