Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:40, 19. 9. 2017.

| Društvo

Kolege iz Srbije i regiona uz Vukašina Obradovića

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
vranjske-kolege-I.M
Kolege ispred redakcije "Vranjskih"; foto: I. M.

Vlasnik ugašenog nedeljnika Vranjske, koji je jutros započeo štrajk glađu, zasada se oseća dobro. Zaposleni u ovom nedeljniku koji je izlazio 23 godine, kolege iz drugih redakcija, prijatelji i poštovaoci Vukšina Obradovića danas su se okupljali oko redakcije. On je ostao dosledan da je to njegova „lična borba“ i osim njegove supruge Veroslave Obradović nije nikoga pustao u prostorije redakcije, čak je odbio i medicinsku pomoć.

U večernjim satima Obradović je otključao vrata redakcije za kolege iz regiona. Sa njim su razgovarali Marijana Camović, predsednica Sindikata medija Crne Gore, predsednik Udruženja novinara Kosova Škeljcim Hisenaj i direktor Udruženja novinara Makedonije Dragan Sekulovski.

kolege2-I.M Podrška kolega; foto: I. M.Oni su nakon razgovora sa Obradovićem saopštili da su pokušali da ga ubede da prekine štrajk, ali da je on ostao dosledan u svojoj nameri.

U toku večeri sastaviće zahtev sa pitanjima upućenim Ministarstvu finansija. Kolege iz Vranjskih ne žele da komentarišu razloge zatvaranja Vranjskih iako nije tajna da je osim finansijskih problema izvesno bilo i političkih pritisaka.

Trenutno Vukašin Obradović razgovara sa predstavnicima NUNS-a, a vrata redakcije otvorio je i za kolege.

Mnogi prijatelji Vukašina Obradovića zabrinuti su za njegovo zdravlje, njegova supruga je dirljivom porukom na Fejsbuku poručila koliko njihovoj porodici teško pada ova odluka.

Još jutros su zajedničko saopštenje izdala sva novinarska udruženja, a ispred Vlade Srbije je u organizaciji Fondacije Slavko Ćuruvija održan protest podrške "Stojim uz Vranjske" koji je okupio brojne novinare i kolege Vukašina Obradovića.

Podršku Obradoviću pružio je i lokalni odbor Demokratske stranke, a predsednik DS Dragan Šutanovac je o dešavanjima sa Vranjskim obavestio i Evropsku komisiju. Zaštitnik građana Zoran Pašalić je takođe pozvao Obradovića da prekine štrajk "ako veruje u institucije države".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miks

    23:20 // 19. 9. 2017.

    Bojim se da ovo ne ode u zaborav kao Utisak nedelje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: