Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 22. 1. 2024.

| Društvo

Kolegijum niške Kardiohirurgije traži da nadležni hitno imenuju novog direktora Kliničkog

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
klinicki centar
Smatraju da Uprava niškog Kliničkog treba hitno da se promeni; foto: Vanja Keser

Više od tri godine, umesto do 6 meseci, traje mandat vršioca dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zorana Perišića, a kolegijum Klinike za kardiohirurgiju je uputio zahtev državnim organima da hitno i bez odlaganja imenuju novog direktora, jer kažu da aktuelni uskoro ide u penziju. Takođe traže i formiranje novog Upravnog odbora, jer smatraju da je aktuelni neaktivan, nezainteresovan i potpuno otuđen od pacijenata i njihovih potreba, ali i zaposlenih radnika.

Zoran Perišić je novembra 2020. godine imanovan za vršioca dužnosti direktora UKC Niš, a Zakon o zdravstvenoj zaštiti predviđa da na toj poziciji može da bude do izbora novog direktora "ne duže od 6 meseci". Ipak, više od tri godine je na toj poziciji, jer Upravni odbor koji je formiran par meseci kasnije, nikada nije raspisao konkurs za izbor novog.

Da je krajnje vreme da nadležni izaberu novog direktora, smatra kolegijum niške Kardiohirurgije, kako je saopštio njihov direktor Dragan Milić. lekari kardiohirurgija Traže novog direktora i Upravni odbor; foto: FB Dragan Milić

Kolegijum klinike za kardiohirurgiju UKC Niš pre nekoliko dana zvanično je uputio zahtev državnim organima Republike Srbije da se hitno i bez odlaganja imenuje novi direktor UKC Niš uzimajući u obzir da dosadašnji v.d. direktor, dr Zoran Perišić ide u penziju. Smatramo da priliku treba dati mladim i ambicioznim ljudima sa novom energijom, čistih biografija i nesumnjive stručnosti sa dovoljno iskustva i merljivim rezultatima dosadašnjeg rada, koji su spremni da naprave zaokret i pokrenu naš UKC sa mrtve tačke. Takvih kandidata ima u nasem UKC - navode u saopštenju.

Ističu da će pred novom Upravom biti mnogo zadataka, ali da prioritet mora da bude "hitno, bez odlaganja i bez besmislenih izgovora eliminisanje svih listi čekanja za dijagnostičke i terapijske procedure", kao i vraćanje dostojanstva pacijentima i osoblju UKC Niš.

Osim novog direktora, kardiohirurzi traže od nadležnih i razrešenje i imenovanje novog Upravnog odbora, jer smatraju da je aktuelni neaktivan, nezainteresovan i potpuno otuđen, pre svega od pacijenata i njihovih potreba, ali i zaposlenih radnika.

Pored ovog konstantnog nečinjenja, gotovo sve sednice UO održavaju se telefonom (viber ili skype) jer su, verovali ili ne, svo troje članova UO UKC Niš iz Beograda. Ne može se upravljati sa UKC Niš putem telefona iz Beograda! Potpuno je neshvatljivo, neprihvatljivo i gotovo ponižavajuće da gotovo 5 godina u UO nema članova iz redova zaposlenih tako da sve vreme UO ima samo 3 člana (svi iz Beograda) umesto 5 jer 2 člana koji treba da budu iz redova zaposlenih u UKC Nis nikada nisu imenovani - ističu zaposleni.

Njihov zahtev je da u novom Upravnom odboru budu Nišlije i građani juga Srbije, jer smatraju da o svim pitanjima o UKC Niš treba da odlučuju i pitaju se oni koji u tom gradu žive i rade ili se u toj zdravstvenoj ustanovi leče.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    14:25 // 27. 1. 2024.

    Kamo srece da niski UKC ima jos ovakvih ljudi-strucnjaka, kao sto je prof.dr Milic. Cestit, strucan, posten i profesionalac u svom poslu. Krajnje vreme je da neko takav dodje na mestu direktora UKC i razbuca nerad i javasluk na pojedinim klinikama.

  • Kad' bi ....

    11:50 // 24. 1. 2024.

    "... svaka buba brala med - bumbar bi najviše nabrao" !
    Šteta što ukinuše Radio Niš i emisiju "Pozdravi i želje slušalaca" !

  • Marko V.

    23:50 // 23. 1. 2024.

    Dajte ovom dr Milicu da bude direktor i vise ne talasa, samo neka prekine vise da visi po americkoj ambasadi. Nadam se da je ono skidanje pacijenata sa liste cekanja ljudski, humani cin, a ne politicki marketing.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: