Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 10. 6. 2011.

| Društvo

Kolektivni ugovor za lokalnu samoupravu Leskovca

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, slobodan kocic ugovor
foto: tvl.rs

LESKOVAC – Kašnjenja u isplati zarada radnika u lokalnoj samoupravi Leskovca trebalo bi da budu svedena na samo dva meseca, rečeno je u Gradskoj skupštini prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora.

Dogovoreno je da zaposleni, pored redovnije isplate zarada, dobiju jubilarne i godišnje nagrade, koje bi se uručivale najboljim radnicima. Prema ugovoru, trudnicama bi se isplaćivala nadoknada za trudničko bolovanje u stopostotnom iznosu, kao što je slučaj i u drugim sredinama.

Radnicima kojima je ostalo pet godina do penzije imaće pravo na otpremninu i visini od deset prosečnih zarada, a ako imaju godinu dana do kraja radnog veka dobili po tri zarade.

- Ovim ugovorom svi zaposleni u lokalnoj samoupravi, pored prava koji dobijaju, trebalo bi mnogo bolje rade, odnosno da savesnije izvršavaju radne zadatke – kazao je Slobodan Kocić, gradonačelnik Leskovca.

Inače, ovim ugovor nisu obuhvaćeni radnici u kulturnim institucijama, kao i zaposleni u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava, a mogu normalno da posluju, kao što je slučaj sa Direkcijom za izgradnju grada i JKP Toplana.

- Kod nekih kolektiva, poput Sportskog centra, najveća su kašnjenja u isplati zarada, ali se nadamo da ćemo nadoknaditi neisplaćene zarade, ali sve to zavisi ne samo od budžetskih prihoda, nego i od zakonskih mogućnosti – ocenio je Kocić, koji se nada da će uskoro biti povećan priliv iz republičke kase za rad lokalnih samouprava.

Gorica Zdravković, predsednik Samostalnih sindikata radnika Gradske uprave, kaže da je potrebno promeniti način isplate zarade, odnosno koeficijente jer su u organima uprave mnogo niže nego u preduzećima čiji je osnivač Grad Leskovac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša Špakovski-Špaka

    15:53 // 10. 6. 2011.

    kolektivni ugovor je potez Bojtinog žutog sindikata..boje se za svoja radna mesta nakon promene vlasti..taj sindikat pod vođstvom Gorice u racionalizaciji nije Q..e mrdnuo da zaštiti prava radnika,a zna se da su otpuštani samo oni koji nisu članovi vladajuće koalicije. ..sad svakodnevno po neki od nas dobija presudu da se vrati na posao..usrali su se od straha svi tamo..ovoje potez očajnika,ali biće osvete po prvi put...REVANŠIZAM...neće im pomoći kolektivni ugovor.ima tu dosta odgovornih i u sindikatu,a i u šefčićima i poltrončićima od načelnika...POZDRAVLJAM IH OVIM PUTE...BIĆE NEKI J....I OD MENE..USKORO ::))

  • SAŠA ŠPAKOVSKI-ŠPAKA

    15:50 // 10. 6. 2011.

    kolektivni ugovor je potez Bojtinog žutog sindikata..boje se za svoja radna mesta nakon promene vlasti..taj sindikat pod vođstvom Gorice u racionalizaciji nije mrdnuo da zaštiti prava radnika,a zna se da su otpuštani samo oni koji nisu članovi vladajuće koalicije. ..sad svakodnevno po neki od nas dobija presudu da se vrati na posao....ovoje potez očajnika,ali biće osvete po prvi put...REVANŠIZAM...neće im pomoći kolektivni ugovor.ima tu dosta odgovornih i u sindikatu,a i u šefčićima i poltrončićima od načelnika...POZDRAVLJAM IH OVIM PUTEM... molim administratora da objavi komentar..hvala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: