Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 6. 11. 2012.

| Društvo

Koliko košta parking u Nišu?

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
parking
Ono što zbunjuje vozače

Iako je cena parkinga u Nišu već mesecima preko 40 dinara za sat vremena, na informativnim tablama i dalje stoji cena od 20 dinara!

Za mnoge koji iz drugih gradova dolaze u Niš može delovati konfuzno situacija kada parkiranje u Zoni 2, vodeći se podatkom sa znaka, plate 20 dinara a onda ih cena poruke potpuno iznenadi.

Na znakovima za parkiranje u Nišu, u Zoni 2 u uglu stoji cena parkiranja od 20 dinara. U samom centru grada u Zoni 1, cena od 30 dinara negde je vidljiva, ali je na većini znakova prefarbana belom bojom.

parking-zna.jpg Znak niškog Parking servisa

Jednom Piroćancu koji se javio redakciji Južnih vesti desilo se da je nakon parkiranja u niškoj drugoj Zoni, očekivao da će cena njegove SMS poruke biti 20 dinara, ali se neprijatno iznenadio kada je shvatio da parking u stvari košta 33,56 dinara.

U niškom Parking servisu pojašnjavaju da na znakovima nisu istaknute cene, već da je reč o "ilustracijama".

- Na znaku ne stoji cena, osim kada su u pitanju posebna parkrališta. To je ilustracija, obično pojašnjenje kako izgleda parking kartica – kažu u Parking servisu.

parking1 U Zoni 1 prefarbana cenaU ovom preduzeću su rekli da će, ako to predstavlja problem, te ilustracije biti prefarbane da ne bi zbunjivale vozače.

Ali, vredi pomenuti da prema Zakonu o zaštiti potrošača cene usluga moraju biti istaknute.

U Članu 6. ovog Zakona definisana je obaveza pružaoca usluge da "na nedvosmislen, čitak i lako uočljiv način istakne cenu po času ili drugoj jedinici vremena, ako se cena usluge računa po času pružene usluge”.

Iz Parking servisa poručuju da je to teško ostvarljivo, jer se cene često menjaju, a kako kažu to nije praksa ni u ostalim gradovima.

karlovac Znak za parkiranje u Karlovcu, Hrvatska

Možda nije praksa u Srbiji, ali na drugim mestima svakako jeste. Ako krenemo od okruženja, na svakom znaku za parkiranje u hrvatskom gradu Karlovcu pored vremena naplate parkinga stoji i cena.

parking1 Cena bila istaknuta i pre nekoliko decenijaIsta je situacija i u glavnom gradu Italije, u Rimu. U Njujorku je to rešeno aparatom za plaćanje parkinga “munimetrom” koji se nalazi pored svakog parkirališta i na kome su takođe jasno istaknute cene i vreme parkiranja.

Treba reći da je u Beogradu, još pre nekoliko decenija, cena parkiranja bila vidljivo istaknuta.


U Parking servisu pojašnjavaju da svako o ceni parkiranja u Nišu može da se informiše putem sajta ili telefonskim pozivom.

Inače, cena parkiranja u prvoj zoni u prvom času iznosi 45.77, a u drugom 137,29 dinara, dok je u drugoj zoni uvek 33,56 dinara.

Dnevna parking karta za Zonu 1 košta 1.322, a za drugu zonu 1.017 dinara. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko Stanojević

    10:23 // 7. 11. 2013.

    Vreme je da ovoj pljački građana neko stane na put.Podnosim danas protiv njih prekršajnu prijavu zbog neisticanja cene za parkiranje po satu i danu,a po zakonu o trgovini i zakonu o zaštiti potrošača.

  • Branko Savić

    11:42 // 7. 11. 2012.

    Vidim da su radnici famoznog Parking servisa, revnosni komentatori. Inace, naplacivanje parkinga gradjanima je samo po sebi pljacka, koliko god da kosta.

  • Mihajlo 77

    09:03 // 7. 11. 2012.

    Koliko vidim ovde je bitno da se neki partijski sinovi zaposle u parking servisu, a ne da oni koji se parkiraju znaju cenu parkinga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: