Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 28. 12. 2015.

| Društvo

Koliko su deca bezbedna na igralištima? (video)

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti

Institucije u službi građana - Bezbednost dece na igralištima

Šta treba da učinite kada uočite da su mesta za zabavu postala potencijalna opasnost jer su ljuljaške razvaljene ili klackalice ostale bez drvenog sedišta objašnjeno je u video-prilogu "Južnih vesti".

Jedan Nišlija je pokušavao da na ovaj problem u parku "Čair" ukaže više od 5 meseci - ali bezuspešno jer je mejlove slao nadležnima, a odgovora nije bilo.

Ovo je moguće prijaviti i niškom odeljenju komunalne policije, a oni će zatim obavestiti nadležne.

Kada je dečji mobilijar nebezbedan, potrebno je da se prvo obezbedi lice mesta. To je ono prvo što rade komunalni policajci kada dođu na teren kako ne bi najmlađi sugrađani koristili te sprave i došlo do povređivanja - kaže portparol komunalne policije u Nišu Milan Đorđević.

A kada je reč o povredama na igralištima, lekari kažu da najčešće nastaju usled pada sa visine tako da je mališanima uglavnom potrebno sanirati prelome.

Fizička oštećenja sprava za zabavu nisu jedina pretnja po zdravlje dece, već i materijali od kojih su napravljene.

Mobilijari koji se rade od čelične konstrukcije i plastike, ono što se uglavnomo uvozi iz Kine ili Turske, nisu praktični i zdravi. Zamislite tobogan od prohroma i leto je, avgust, 39 stepeni, koje dete će da se spusti niz taj tobogan? - kaže Zoran Mikić, vlasnik firme koja proizvodi mobilijare.

O tome da su mobilijari u kafićima nelegalni, a time i nebezbedni, ko je zadužen da brine o tome jesu li sprave u igraonicama atestirane saznajte u video-prilogu "Južnih vesti".

​Video-prilog urađen je u sklopu projekta "Institucije u službi građana Niša" koji je podržao Grad Niš putem konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša u 2015. godini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    16:05 // 29. 12. 2015.

    A gospodin Milan PR, uhvati vazduh i kao svaki politicar izdeklamuje ono sto bi ljudi vileli da cuju, i sve ostane po starom, i jos gore. Demagogija u stilu aktuelne vlasti.

  • Dragan

    11:08 // 29. 12. 2015.

    U parku pored Nišave, kod pešačkog mosta postavili su nove sprave a na trideset metara od njih stoje stare koje su ostečene. Valjda je trebalo prvo da se stare osposobe pa tek onda da se postavljaju nove.Zaboravio sam stare je postavila prošla vlast pa ako se nešto desi biće ona odgovorna.

  • milica

    05:18 // 29. 12. 2015.

    U Vozdovoj skoli je parking.Da li su tu deca bezbedna?

    • baka

      11:30 // 30. 12. 2015.

      @milica Nisu bezbedna,ali me jos vise iritiraju roditelji.Mama poltron stoji pred ulazom skole i ljubazno nas pita da li hocemo da damo po 200 dinara za roletne u ucionici.Ok,ali cija je to inicijativa,nije bio roditeljski?Rekoh briznoj majci da je bolje da se angazuje oko isterivanja automobila iz dvorista i sklanjanja kontejnera od ograde.Ali,ZAMERICE SE UCITELJICI.Vratite deci dvoriste i kos!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: