Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 19. 9. 2013.

| Društvo

Komisija konačno odlučila o direktorima

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
komisija-lista.jpg
Lista najbolje ocenjenih kandidata

Imena po tri najbolja kandidata, prema oceni Komisije, za svako niško javno preduzeće, poslata su resornim upravama. Imena novih direktora trebalo bi da budu poznata do kraja meseca.

Ono što je bilo planirano za 16. avgust urađeno je mesec dana kasnije. Komisija za imenovanje direktora bodovala je kandidate koji su ispunili uslove konkursa i po tri imena poslata su resornim upravama.

Najveće iznenađenje je svakako Javno komunalno preduzeće “Medijana” gde je na osnovu bodova, Komisija prednost dala dosadašnjem zameniku direktora Bratislavu Vučkoviću.

On je od Komisije dobio 5 bodova, dok je aktuelni direktor Dragan Radisavljević na trećem mestu sa 3,2 boda. Drugi predloženi kandidat je Goran Radojičić 4,2 boda.

komisija Petočlana Komisija na jednoj od sednica, arhivska fotografijaNajviše bodova Komisije za mesto direktora u niškom Vodovodu dobio je aktuelni Šef kabineta za poslove gradonačelnika Niša Dejan Andrejević. Drugi predloženi je aktuelni v.d direktora Ivica Veličković, dok je treća Nevenka Vojvodić-Miljković.

Vredi pomenuti da se bodovanje Komisije podudara sa stavom Gradskog odbora SNS koji je imao primedbe na rad aktuelnog v.d. direktora Vodovoda, a kako su Južne vesti pisale, prema nezvaničnim informacijama, većina članova SNS-a je podržala predlog da Veličkovića zameni Andrejević.

U “Gradskoj toplani”, sada već izvesno, dolazi do smene aktuelnog v.d. direktora Milutina Ilića, jer se on ne nalazi među kandidatima koje je Komisija predložila resornoj Upravi za komunalne delatnosti.

Ilić je od Komisije dobio 1,2 boda što je bilo dovoljno tek za peto mesto. Najbolje je ocenjen Slobodan Maksimović, na drugom mestu je Dragan Živković,a na trećem Zoran Stojanović.

Predsednica Komisije za imenovanja Sanja Milijić objašnjava da su u bodovanju učestvovali svi članovi Komisije, a da se na kraju uzimala srednja ocena.

komisija Ovako se glasalo-  Usmeni razgovor sa kandidatima obavljen je 30. jula, njima su postavljana pitanja iz određenih oblasti. Svaki član Komisije je bodovao kandidate od 1 do 5, to se sve sabralo i podelilo sa brojem članova Komisije i to je ta srednja ocena koju su oni dobili - kaže Milijić.

Ona se ne slaže sa činjenicom da se sa spiskovima najboljih kandidata kasni i kaže da je datum 16. avgust dat okvirno kako bi kandidati planirali svoj odmor.

- Zakon nije propisao rokove. Plan aktivnosti smo isključivo dali kako bi kandidati planirali svoje odmore. Mi smo imali sedam sednica, neko od nas je onda otišao na godišnji odmor, a i posao je bio obiman - objašnjava Milijić.

Procedura je takva da o predloženim kandidatima sada odlučuju resorne uprave, koje će od troje najboljih izabrati jednog o kojem će raspravljati odbornici niške Skupštine. Nezvanično, očekuje se da sednica gradskog Parlamenta bude zakazana za 30. septembar kada bi trebalo da budu poznata imena novih direktora javnih preduzeća u Nišu.

Spisak svih predloženih kandidata pročitajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Bojovic

    09:00 // 20. 9. 2013.

    Objedinjenu naplatu vodi drugi covek to bar svi u Nisu znaju, ovaj izbor je cisto zamajavanje

  • bata

    05:48 // 20. 9. 2013.

    Narode, pa u Nišu već počela "parada ponosa"! Dobro su organizovani, svaka čast!

  • maksim stefanovic

    23:57 // 19. 9. 2013.

    Da Drdo u tome je na prvo mesto URS,navodno se borili za nestranacko zaposljavanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: