Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 21. 7. 2017.

| Društvo

Komisija u "Tržnici" ispituje optužbe građanina koji protestuje

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Protestuje već 10 dana, na njegove optužbe formirana komisija u "Tržnici"
Protestuje već 10 dana, na njegove optužbe formirana komisija u "Tržnici"; ilustracija; foto: JV/J. A.

Više od 10 dana Nišlija Miroslav Vacić protestuje ispred Gradske kuće, a osim što se žalio na život u gradu i tražio ostavku gradonačelnika Darka Bulatovića, izneo je i ozbiljne optužbe o pojedincima u JKP "Tržnica". Zbog toga je direktor ovog preduzeća Radovan Milojević, kaže, formirao Komisiju koja treba da ispita navode građanina.

Vacić tvrdi da je šef niške pijace “Krive livade” “zaštitio čoveka koji mu je seksualno zlostavljao ženu na pijaci”, a da je to ispričao i nadležnima u Gradskoj kući, koje nije želeo da imenuje.

Čuo sam da je zbog toga formirana neka komisija u "Tržnici" koja treba da ispita sve to. Ja sam sad sklonio transparente i samo sedim pred Gradskom kućom, ali ako se uskoro ništa ne desi, otkriću javnosti dokaze protiv raznih institucija i pojedinaca u gradu - kaže Vacić.

Direktor Tržnice Radovan Milojević potvrđuje da je u tom preduzeću formirana Komisija, koju čine 2 pravnika i referent zakupa, i da ona treba da ispita navode Vacića. Međutim, on tvrdi da nije tačno da se ispituje odgovornost šefa pijace.

Ne radi se tu o utvrđivanju odgovornosti našeg šefa pijace. Formirao sam tu komisiju da se ispita da li ima nečije krivice i da li je Vacić na neki način oštećen, da li tu ima nečije odgovornosti - radnika u Tržnici, zakupaca koji su bili u njegovoj blizini itd. - pojašnjava Milojević.

Komisija ima desetak dana, dodaje, da ispita Vacićeve optužbe, na osnovu dokumentacije i svedočanja. Oni su zaduženi da utvrde šta se zaista tada desilo, kaže, i da je tako bolje “nego da gledaju u bob”.

Mi imamo ugovor sa firmom “Kosančić”, koja ima lokal u Tržnici, a on je bio njihov zakupac 2 meseca, prodavao je plastiku. Žalio se da su neki zakupci tamo imali nekorektan odnos prema njemu i čak da mu je neko nešto gledao ženu, ne bih se usudio da kvalifikujem šta to znači, ne razumem - dodaje Milojević.

Milojević ističe i da je lično inicirao da se formira Komisija, ali nakon što ga je gradonačelnik Darko Bulatović pozvao i rekao mu da je jedan građanin izneo optužbe o zaposlenima u Tržnici.

Podsetimo, Vacić je na ulicu izašao 10. jula i od tada je, kaže, svakodnevno ispred Gradske kuće, jer želi da ukaže na probleme “običnih smrtnika”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • svašta

    17:25 // 21. 7. 2017.

    Koju težinu ima nalaz nekakve Komisije sastavljene od radnika Tržnice,

    ko su ti stručni, koje su im kvalifikacije, da daju bilo kakva mišljenja,

    čime su oni to pozvani na ocenu bilo čega,

    šta izmišljaš ti čoveče?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: