Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 28. 6. 2013.

| Društvo

“Komisija za izbor direktora je nepristrasna”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
komisija-za-izbor-direktora.jpg
Komisija za izbor direktora javnih preduzeća

Iako svi članovi komisije koja će odlučivati o direktorima niških preduzeća dolaze iz različitih političkih partija, predsednica Sanja Milijić (SNS) kaže da, bez obzira na to, “improvizacije rada” neće biti.

Komisija koju je prema Zakonu o javnim preduzećima formirala niška Skupština imala je već dve sednice. Prema rečima predsednice u njihovom radu će se poštovati zakon i ništa drugo.

- Ovo je zaista jedna nepristrasna i nezavisna komisija zato što se držimo zakona i odluka Skupštine Grada, a zakon je jasan i izričit i tu improvizacije rada nema - rekla je Milijić.

Dve članice komisije, Nađa Marković (URS) i Jadranka Stevanović (URS), još nisu dobile mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije da li su u sukobu ineteresa, jer već rade u Gradskoj upravi. Kažu da ih to ne sprečava da učestvuju u radu ovog tela.

markovic Nađa Marković, arhivska fotografija- Gradsko veće, kao organ koji nas je postavio, dalo je pozitivno mišljenje da možemo da obavljamo obe funkcije, a očekujemo uskoro i odgovor Agencije - kaže Nađa Marković, član komisije i sekretar Gradskog veća.

Vredi pomenuti i da i Marković i Stevanović već godinama obavljaju najviše funkcije u gradskoj upravi.

Nađa Marković bila je od 2004. do 2008. godine sekretar Skupštine Grada, od 2008. do 2012. zamenik gradonačelnika, a od tada je sekretar Gradskog veća.

Jadranka Stevanović je od 2004. do 2008. godine bila načelnik gradske Uprave za privredu, a od 2008. je pomoćnik načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.


Ipak, predsednica Komisije očekuje da odgovor Agencije bude pozitivan.

-  Očekujem da će biti pozitivan, jer po zakonu, u sukobu interesa su oni koj su poslanici, odbornici, izabrana i imenovana lica, a ovde se radi o postavljenim licima i to je velika razlika - rekla je Milijić.

Na prvom sastanku odlučeno je da se na gradskom sajtu postavi posebna stranica na kojoj će građani pratiti rad komisije, usvojen je Poslovnik o radu, a dogovoreno je da sastanci budu van radnog vremena i u danima vikenda.

O uslovima konkursa za izbor direktora koji su raspisani 24. juna, članovi komisije sa novinarima nisu mogli da diskutuju, jer kako kažu, oni samo sprovode konkurs, a o uslovima su odlučivali resorne uprave i Skupština Grada.

Pored već pomenutih u petočlanoj komisiji su još Mara Krstić (SPS) i Rade Čukuranović (DSS).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Momcilović

    19:03 // 27. 7. 2013.

    Sanja ti nam svojim izjavama vređaš inteligenciju, jel mi pričamo o izboru kandidata za direktore ili o prodaji sladoleda, radi to što traže od tebe za platu koju primaš i ne iritiraj ljude izjavama.

  • pero peric

    12:09 // 29. 6. 2013.

    Izaberite HR agenciju iz neke strane zemlje, neka kandidati napišu prijave, pa neka nepoznate osobe izaberu kandidate.
    Objavite komentar.

  • pero peric

    11:34 // 29. 6. 2013.

    Potpuno nepristrasna stranačka komisija, a konkursi za direktore prilagođeni postojećim v.d. stranačkim kandidatima. Ako izaberu MENE na konkursu, onda ću biti siguran da su nepristrasni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: