Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:11, 12. 3. 2021.

| Društvo

Kompanija “Tašjapi”: Izgradnja stanova za bezbednjake u Nišu ide po planu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Stanovi za bezbednjake Nis, mart 2021, slika3; foto: JV-A. Stankov
U "Tašjapiju" kažu da sve ide po planu iako je trebalo da stanovi budu završeni pre godinu dana; foto: A. S.

Iako je rok za završetak radova probijen, pa je i sam ministar građevine Tomislav Momirović rekao da se kasni, turska kompanija Tašjapi, koja gradi stanove u naselju Stevan Sinđelić u Nišu, kaže da se sve odvija po planu. Odlaganja su, kako kažu, bila zbog razminiranja terena i vanrednog stanja.

U Tašjapiju su, kako kažu, zadovoljni dinamikom izgradnje 190 stanova koji se rade za pripadnike snaga bezbednosti.

Izgradnja stambenih objekata za pripadnike vojske, policije i bezbednosno-informativne agencije, u naselju Stevan Sinđelić u Nišu, odvija se po planu. Na gradilištu se radovi izvode svaki dan, uključujući i vikendom, i trenutno su angažovana 82 radnika i 8 lica koji spadaju u tehničko osoblje - piše u saopštenju.

Dodaju da su se desila odlaganja, ali da oni za to nisu krivi. Dva puta je rađeno razminiranje terena, a vanredno stanje je bilo od 15. marta do 6. maja.

Želimo da istaknemo da ni razminiranje terena, a ni proglašeno vanredno stanje ne spadaju u odgovornost izvođača, zbog čega nam je važno da se u javnosti ne stvara pogrešna percepcija da je kompanija Tašjapi odgovorna za odlaganje početka radova. Ističemo da su radovi otpočeli kasnije kao posledica više sile - pišu iz turske kompanije.

Tašjapi nastavlja da preduzima sve, kako kažu, kako bi se vlasnici uselili u svoje domove u predviđenom roku.

Taj rok je, kako je pre nekoliko dana na samom gradilištu rekao ministar Momirović, 6. oktobar. Apelovao je na izvođače da ga ispoštuju i ne prekorače, a gradonačelnica Dragana Sotirovski je u ime Grada obećala izgradnju prateće infrastrukture.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra Ilic

    22:34 // 1. 8. 2021.

    Do danasnjeg dana sve isto stoji,ima samo desetak radnika i nije se pokrenula gradnja,rok je sesti oktobar za zavrsetak radova!!!Godinu dana placamo rate kredita,kirije!Bice zavrseno verovatno sestog oktobra 2022!

  • dragan

    10:02 // 15. 3. 2021.

    Kakvo bre crno razminiranje terena, kakvi bakrači?

  • Robin Hud

    10:15 // 13. 3. 2021.

    A kada ce da se asfaltira prilaz do zgrade, izgradi vodovod&kanalizacija, ostale instalacije? Postoji li plan redosleda radnji? Ne pitam jer sam zabrinut za bezbednjake, vec sto su mnoge zgrade uradjene bez zavrsenih obaveznih instalacija pa se kasnije prekopava

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: