Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 10. 6. 2023.

| Društvo

Kompaniji braće Karić "BK Tesla" dve lokacije u Nišu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
akva park niš
Žele da investiraju na lokaciji „Lozni kalem“; foto: T. R.

Grad Niš potpisao je Memorandum o razumevanju sa kompanijom "BK Tesla" i to još 2020. godine, što je tek sada objavljeno u Službenom listu, čime su i zvanično demantovani navodi gradonačelnice Niša da kompanija braće Karić ne dolazi da gradi u Nišu, s obzirom na to da su im predodređene već dve lokacije.

U novom Programu lokalnog ekonomskog razvoja grada Niša u delu koji se tiče direktnih investicija među kompanijama navedena je i BK Tesla koja sa kojom je 23. januara 2020. godine postpisan Memorandum o razumevanju.

Kompanija je izrazila zainteresovanost za više lokacija koje su u svojini Grada Niša. Za lokaciju pored Niške pivare izdata je građevinska dozvola za izgradnju prve faze stambeno - poslovnog kompleksa. Očekuju se dalji koraci u realizaciji ovog projekta tokom 2023. godine a Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj će pružiti svu logističku podršku - piše u Službenom listu.

Iako je navedeno da se interesuju za više lokacija u gradu, za sada nije poznato za koje sve, a pored Niške pivare na sajtu Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj stoji da kompanija "BK Tesla" želi da investira u blizini budućeg Akva-parka, gde se već petu godinu čeka na izgradnju EXPO centra. Screenshot 2023-06-09 at 15.23.19 KLER objavila da žele da grade u Niškoj Banji; foto: printskrin

Kompanija želi da investira na lokaciji "Lozni kalem“ i izgradi poslovno-turistički centar, sa sadržajem sajamsko-trgovinske, sportsko-rekreativne i stambeno-rezidencijalne namene u pratnji postojećih banjskih sadržaja - navedeno je na sajtu KLER-a.

Inače, da Karići žele da investiraju u Niš spekulisalo se odmah nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski 2021. godine najavila tajnog investitora koji će graditi "gradove u gradovima" i to nakon što su Karići odustali od izgradnje "Tesla grada" na Makiškom polju. Sotirovski je ubrzo i negirala da je reč o Karićima, ali i da im se raduje ako zaista dolaze u Niš, iako je i sam Memorandum potpisan još godinu dana ranije.

Ipak, kiparska dokumenta do kojih je došla redakcija Južnih vesti dokazuju vezu Karića sa kompleksom koji niče u Nišu i otkriva mrežu poteza koje je su preduzeli kako bi preuzeli nišku firmu "Tesla park".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    19:57 // 12. 6. 2023.

    A koliki je njen deo?Mutljavine na sve strane,jos malo ce Barileva turist zameniti nis expres i ostale prevoznike,a Pacoli poceti da gradi po Nisu,samo da auto put do Merdara bude gotov.Pozurite,rasprodaja u Srbiji,jos malo pa nestalo...

  • Zoki

    06:53 // 12. 6. 2023.

    A šta je to novac za preporod Srbije, da mi neko objasni i gde su te naše pare

  • GORDANA načelnica za NEŠTO

    06:12 // 12. 6. 2023.

    Pitam:
    Jel uopšte neko pitao gradskog većnika Stanković Nenada resorno zaduženog za "SIS"(sve i svašta) za njegovo mišljenje oko upada ove grupacije u grad Niš.
    Poštujte njegovu funkciju,jer on je sledeći gradonačelnik pošto gradonačelnica odlazi u diplomatiju tj.ambasador u BiH.
    Nenad je jako omiljen među građanima Niša i kada on preuzme grad ,svi mi bićemo srećni i radosni.
    Maca direktor Pče

    • Tajanstveni Alan

      19:24 // 12. 6. 2023.

      I, ne samo da treba da bude gradonacelnik, njegova pismenost,elokventnost, svrsene skole i fakultet, briga za narod i pojava ,nagone me da ga predlozimo za Akademika, pa i za Predsednika iste !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: