Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 3. 12. 2012.

| Društvo

Kompjutersko ocenjivanje u Aleksincu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
ucenici.jpg
ilustracija; foto: fizioterapija.rs

Već godinu dana profesori Gimnazije u Aleksincu koriste "kompjuterske dnevnike", što im u mnogome olakšava rad, tvrde u ovoj školi.

Reč je o kompjutrerskom programu koji su osmislili profesor Gimnazije Nebojša Lazarević i nekadašnji đak ove škole Milutin Stanković.

Elektronskom dnevniku roditelji mogu da pristupe preko sajta škole i sa odgovarajućom šifrom u svakom trenutku mogu da vide uspeh svog deteta. 

- Ovaj dnevnik živi već godinu dana i oni koji ga koriste uvideli su njegove prednosti. Učenici mu se baš i ne raduju jer roditelji u svakom trenutku mogu da vide njihove ocene i izostanke. Tako i oni znaju kad treba da dođu u školu zbog svog deteta - kaže Vera Manojlović, direktorka škole.

Razredne starešine imaju obavezu redovnog ažuriranja podataka, tako da su pored ocena vidljivi i ukori, ali i pohvale učenika.

- Ova ideja nastala je iz svakodnevnog rada. Napravili smo dnevnik tako da bude jednostavan i prilagodljiv za korišćenje svima, bez obzira na nivo znanja rada na računaru. Bilo je bojazni da će zbog ovoga biti zapostavljena komunikacija profesora i roditelja, ali vreme je pokazalo upravo suprotno, pa je i interesovanje roditelja za uspeh dece u školi povećano - objašnjava Nebojša Lazarević, autor dnevnika.

Profesori Gimnazije nedavno su predstavili ovaj program i drugim osnovnim i srednjim školama u Aleksincu, a prema rečima direktorke škole uskoro će početi da ga koristi i škola u Ražnju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • spira

    17:03 // 4. 12. 2012.

    prava stvar!!!!!
    velika pomoc za prezaposlene roditelje kojima je ovo mogucnost da veoma precizno imaju uvida u rad i pohadjanje nastave svoje dece.
    velike pohvale aleksinackoj gimnaziji , profesoru i uceniku koji su ovo napravili ...

  • Mitic

    21:03 // 3. 12. 2012.

    Definitivno jedna dobra i korisna stvar koju bi trebalo vise skola u Srbiji da koristi.

  • Dragana Randjic

    19:40 // 3. 12. 2012.

    Ne znam koliko je ova verzija pouzdana ali smatram da je odlicna ideja da se i nase drustvo opismeni u pogledu upotrebe IT sredstava. Samo tako nastavite...posebno me raduje da postoje ovakve zajednicke akcije profesora i ucenika

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: