Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:03, 15. 6. 2021.

| Društvo

Komunalci u Medveđi štrajkuju jer im duguju plate, direktor kaže problem je u višku radnika

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
medveđa
Radnicima se duguje 7 plata; Ilustracija; foto: B. S.

Radnici JKP Obnova iz Medveđe stupili su juče u štrajk jer im se duguje 7 plata i na svoja radna mesta se neće vratiti dok im ne budu isplaćena dugovanja. Direktor tog preduzeća Stanko Milošević kaže da je jedno od rešenja otpuštanje određenog broja radnika čime bi se smanjili troškovi, dok predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić tvrdi da će sutra sa radom početi radna grupa koja će pokušti da nađe rešenje.

JKP Obnova, koje se bavi održavanjem javne higijene i grobalja, vodosnabdevanjem, pijačnim uslugama i održavanjem lokalnih puteva, trenutno ima 39 radnika i svi oni su juče stupili u štrajk.

Razlog za štrajk - neisplaćene zarade. Problem je, kako kaže direktor tog preduzeća nastao ranijih godina, dok on još nije bio na toj funkciji, ali se nada da će se naći neko rešenje, pa makar to bilo i otpuštanje radnika.

Problem je kompleksan, jer se već godinama vuče. Po nekim procenama imamo višak od 10 radnika, pa ćemo možda na taj način probati da rešimo finansijske probleme. Sve je u rukama Opštine Medveđe, ako oni uspeju da nađu novca, možda ćemo naći neko drugo rešenje. Radnici se neće vratiti na posao dok im se ne isplate zaostale zarade, mislim da je to trenutno teško izvodljivo - rekao je Milošević.

S obzriom da je osnivač preduzeća Opština Medveđa, problem će pokušati da reši radna grupa koju je formirao prvi čovek Medveđe Nebojša Arsić, koji tvrdi da lokalna samouprava redovno uplaćuje novac tom preduzeću, te da i oni sami moraju nešto da zarade.

Dali smo im sve, oni održavaju puteve, na vreme im redovno isplaćujemo sve što treba, evo sad smo im dali i avans od 30 % za posao koji će tek da rade. Pričaju da plate nisu primili 7 meseci, što nije tačno, kasni ima 7 plata i to je tačno. Mi u budžetu imamo određeno koliko ko i šta dobija, jednostavno moraju nešto i sami da zarade. Mi smo im obezbedili sve uslove, na njima je da rade i zarade. Sve puteve oni održavaju, sve poslove se trudimo da njima poverimo. Formiraćemo radnu grupu koja će pokušati da reši problem, sutra bi trebalo da imamo više informacija - poručio je Arsić.

On je dodao da je pre nekoliko godina ovo preduzeće proglasilo 11 radnika tehnološkim viškovima, a baš kao ni direktor JKP Obnova nije isključio mogućnost da se smanji broj radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Боба

    20:24 // 15. 6. 2021.

    Ђилас је крив.
    Жути су све упропастили.
    Арсић ортопед зна како решити проблеме, само му треба времена. Неких 20-30 год.

  • Alex

    19:28 // 15. 6. 2021.

    39 radnika, a u Prokuplju komunalno preduzece 350 zaposlenih, 2/3 visak- samo 30 radnika radi u operativi. Da nije tuzno bilo bi smesno

  • Zoran

    18:56 // 15. 6. 2021.

    Preduzece lose posluje.Problemi nisu nastali preko noci.
    Pozvati na odgovornost direktora i ukoliko je kriv treba ga smeniti.
    Ne moze radnik,koji nije u organu odlucivanja da bude dezurni krivac za nesposoban rukovodeci kadar.

    • Razbibriga

      16:46 // 16. 6. 2021.

      Samo si ,jedno, smetnuo sa uma,svi ti radnici i celo preduzece ima partijske knjizice sns-a ! Vidis li da se nikakav sindikat ne pominje, sve je to partijski cisto i ulaguje se Vucicu !
      Koga briga ,sto ne blokirate put ili odete u Beograd, kad bi smeli !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: