Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 23. 12. 2019.

| Društvo

Komunalna milicija obezbeđuje privatno gradilište "Novi Niš" - o razlozima nadležni ćute

Autor:S. Marković, A. StankovIzvor:Južne vesti
komunalna milicija
Komunalna milicija parkirana ispred ograđenog gradilišta "Novi Niš"; foto: čitalac

Ograđeno gradilište naselja “Novi Niš” koje niče na Bubnju obezbeđuje niška Komunalna milicija. Dok su milicajci i sami zbunjeni zbog čega ovo moraju da rade, načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević ne odgovara zašto se troše javni resursi i pare građana na čuvanje privatnog gradilišta. O ovoj saradnji ne govore ni u “Novom Nišu”.

komunalna Ni sami milicajci ne znaju zašto obezbeđuju privatno gradilište; foto: čitalacIspred tek izgrađenih i još neuseljenih zgrada naselja “Novi Niš”, parkiran je službeni automobil Komunalne milicije. Ovo je skoro svakodnevna slika ovog privatnog gradilišta koje se prostire na mestu nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji”.

I sami komunalni milicajci ne shvataju zbog čega dobijaju naloge da obezbeđuju privatno gradilište, što inače nije u njihovoj nadležnosti.

Ne znamo ni šta čuvamo, ni zašto čuvamo. Tražili smo i od načelnika da nam objasni, ali se sastanak nije dobro završio. Bilo je i sukoba - navodi jedan od pripadnika komunalne policije.

Automobil, dodaje, nekada nisu parkirana tamo. Tako je bilo skoro, kaže, kada se jedan od automobila pokvario. Uprkos tome, poslati su na teren.

Morali smo da idemo tamo i bez automobila. Bilo je hladno, a nema ni toaleta - navodi milicijac.

Po kom osnovu javna institucija parama građana obezbeđuje privatno gradilište, načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević nije odgovorio novinarima. Pored pitanja upućena mejlom, novinari Južnih vesti su pokušali Đorđevića da dobiju i telefonom, ali se nije javljao, niti je odgovarao na poruke.

O saradnji sa niškom Komunalnom milcijom, Južnim vestima ne odgovaraju ni i iz korporacije Clean earth capital, koja gradi ovo novo niško naselje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sladjana Pavlicic

    12:00 // 17. 1. 2020.

    O urbem venalem...


    O urbem venalem...


    O podmitljiva li grada...


    Prema Salustiju, numidski je kralj Jugurta izrekao ove riječi odlazeći iz Rima gdje je uspio podmititi mnoge ugledne i utjecajne građane. Čitava rečenica – kako je navodi Salustije – glasi: O urbem venalem et mature perituram, si solum emptorem invenerit, to jest, O podmitljiva li grada, koji će ubrzo propasti, sam

  • Palilulac

    21:23 // 23. 12. 2019.

    Nisu li ovo stanovi koje su ti Amerikanci bili dužni da izgrade kao deo ugovora o kupovini kasarne za vojsku i policiju?
    Na sasvim drugoj strani kasarne su komercijalni stanovi u vlasništvu te američke kompanije.

    • Jedna i druga strana

      08:41 // 24. 12. 2019.

      Ti stanovi za vojsku su katastrofa. Kako je padala fasada i oni ce da padnu. Neka ih ovi politicari uzmu i zive u njima. Ali nece, dace ih nekim jadnicima.
      Ali poenta je u onim komercijalnim. Oni lice na stanove. Nekvalitetni stanovi za grad, drzavu i vojsku su pokrice za ono sto ce medju sobom deliti Bulatovic i Milosevic.

  • Mika

    21:01 // 23. 12. 2019.

    Policija a ne Milicija. Rade ljudi prekovremeno. Veštačka tvorevina koja smanjuje nezaposlenost.

    • Marjan

      05:56 // 24. 12. 2019.

      Po najnovijem zakonu su milicija, u starom dobrom komunistickom stilu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: