Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 3. 11. 2021.

| Društvo

Komunalna milicija u Nišu opet ostala bez načelnika, službom upravlja koordinator

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
komunalna policija
Goran Đorđević prebačen sa mesta načelnika na drugu poziciju u Gradskoj upravi; Ilustracija; foto: arhiva JV

Niška Komunalna milicija trenutno ima koordinatora, jer je doskorašnji načelnik Goran Đorđević, kako kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, prebačen na drugo mesto u Gradskoj upravi. Prema njenom objašnjenju, Đorđević je raspoređen na drugu poziciju jer Gradskoj upravi nedostaju pravnici. Uzbunjivač Aleksandar Todorovski ranije je naveo da Đorđević nije ni postavljen po zakonu i istakao da je protiv njega podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja jer je falsifikovao kartice za osobe sa invaliditetom.

Komunalna milicija ne mora da ima načelnika, kaže gradonačelnica uz objašnjenje da je doskorašnji načelnik prebačen na drugo mesto jer je u toku reforma Gradske uprave, kojoj nedostaju pravnici.

Gospodin Đorđević je pravnik koji je nama potreban, s obzirom na to da nam manjkaju pravnici u Gradskoj upravi mi smo sve pravnike stacionirali sada na različita mesta kako bismo mogli da ovu reformu dovedemo do kraja – kaže Sotirovski.

Sotirovski kaže i da aktuelni koordinator Dejan Kovačević zadovoljava sve uslove.

Njega sam ja ovlastila da koordinira sa Kabinetom premijerke, sa svim ljudima koji sprovode po vertikali kontrolu kovid sertifikata – ističe Sotirovski.

Podsetimo, Goran Đorđević postavljen je za načelnika Komunalne milicije početkom aprila, a samo 9 dana kasnije Južne vesti su došle do saznanja da je podneo ostavku, što on nije želeo da komentariše.

Nakon što je uzbunjivač iz Komunalne milicije u Nišu Aleksandar Todorovski javno govorio da je načelnik Đorđević na to mesto postavljen protivzakonito, usledio je sastanak sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, a jedan od uzbunjivača podneo je i krivičnu prijavu protiv njega zbog zloupotrebe službenog položaja jer je, kako je ranije rekao Todorovski, falsifikovao kartice za osobe sa invaliditetom i koristio ih, između ostalog, za parking mesta.

Goran Đorđević je došao na mesto bivšeg načelnika MIlana Đorševića protiv kojeg je Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog zloupotrebe službenog položaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vladanis

    13:23 // 5. 11. 2021.

    A da proverite ko se vakcnisao počev od tog koordinatora pa naniže!!!! Oni proveravaju druge a sami se nisu vakcinisali!!!

  • Penzioner

    09:37 // 4. 11. 2021.

    Poznajem Gorana poodavno, dobar čovek a pravnik možda najjači u toj Gradskoj upravi, inače zbog učestalih promena u gradskom aparatu je unazad nekoliko godina postalo nepodnošljivo, ima dobrih i vrednih radnika svih struka ali promena politike koja rukovodi na svake četri godine je učinila svoje.
    Po kvalitetu Goran je trebao biti postavljen na najvišu poziciju Načelnika ali nekome nije odgovarao!

  • GD

    07:27 // 4. 11. 2021.

    Pustite miliciju, smenite načelnika komunalne inspekcije!
    On ne radi ništa, niti ostali inspektori. A milicija radi po nalogu inspekcije!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: