Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:37, 19. 1. 2014.

| Društvo

Komunalna policija ignoriše novinare

Autor:Aleksandar Stankov, Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
komunalna2.jpg
Komunalna policija izbegava odgovor, foto: nadlanu.com

Umesto odgovora na pitanja u vezi sa optužbama da su fizički maltretirali građanku i brisali joj fotografije iz telefona, iz Komunalne policije dostavili statističke podatke o akciji.

Iako su novinari, kako su iz Komunalne policije i tražili, pitanja još sinoć poslali na zvaničan mejl, odgovor još nije stigao.

Umesto toga dostavljeno je saopštenje u kome se je objašnjen da je cilj sinoćne akcije bila kontrola kupljenih karata kod putnika u gradskom prevozu, kao i njeni statistički podaci.

Ipak, na samom kraju teksta navedeno je da je građanka "M.D." ometala policajce u njihovom radu i da je zbog toga protiv nje podneta prekršajna prijava.

- Glasnim negodovanjem, vikom i vređanjem je lice ometalo rad komunalnih policajaca podstrekivanjem na odbijanje saradnje putnika zatečenih bez vozne karte, čime je aktivno ugrozilo bezbednost komunalnih policajaca u postupanju - navedeno je u saopštenju. 

Podsetimo, Mila Dimitrijević je optužila komunalne policajce za prekomernu upotrebu sile tokom sinoćne kontrole u centru Niša.

Ona tvrdi da je pokušala mobilnim telefonom da snimi kako se ponašaju kontrolori u autusima, ali da joj je prišao komunalni policajac Igor Džonić koji joj savijao ruku, a zatim i oduzeo mobilni telefon i pokušao da iz njega obriše sporne fotografije.

Igor Džonić je sinoć rekao da nema ovlašćenja da razgovara sa novinarima i uputio ih je da se zvanično obrate Komunalnoj policiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • pravda

    08:15 // 21. 1. 2014.

    Sve ispod otkaza tom bezobrazniku je blaga kazna.

  • Ivan Grozni

    13:34 // 20. 1. 2014.

    Komunalnoj policiji bi bilo bolje da su odmah najurili tog siledziju,jer ce u protivnom napraviti da narod namrzne komunalnu policiju kao sto su namrzli zandarmeriju zbog nekoliko kretena !!!

  • murta

    12:27 // 20. 1. 2014.

    I ne treba da Vam odgovore, kad necete da pisete o povezanosti komunalne policije i gradskog prevoza. Pored Beogradske ulice masa bespravno parkiranih autobusa na zelenoj povrsini, a komunalaca nigde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: