Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 23. 11. 2012.

| Društvo

Komunalna policija ne zna za kante u Nišavi

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
kanta-u-reci1

O počiniocima koji su nedavno bacili kante za otpatke u Nišavu, niška komunalna policija nema nikakvih informacija, kažu da nisu u mogućnosti da reaguju sve dok na licu mesta ne zateknu počinioce.

Kako trvde, nisu imali informacije ni da se to desilo, a za slučaj su saznali preko Južnih vesti.

- Nepoznati su nam počinioci i ne možemo ništa da uradimo. Prijave možemo da pišemo samo ako nekog zateknemo u trenutku kad radi nešto nedozvoljeno - kaže Branimir Stajić.

On je dodao da je radno vreme Komunalne policije do 22h i da se najčešće ovakvi slučajevi dešavaju tokom noći kada oni ne rade već "noćne sate pokriva policija".

- Što se kanti tiče, JKP "Medijana" i "Gorica" su nadležne za njihovo vađenje iz reke, u zavisnosti od toga kome od ova dva preduzeća kante pripadaju. Mi kad vidimo takve probleme možemo samo da ih obavestimo, ali ne i da im izdamo nalog da to urade. Postoji Vodna inspekcija, koja je republički organ, i ona moze da izdaje naloge, ali i da brine o rekama - kaže Stajić.

kontejner Prevrnut kontejner na keju kod Tošić pumpe; foto: Bratislav Krstić

On objašnjava i da nemaju nikakvu mogućnost da spreče ponavljanje ovakvih slučajeva.

Pre nekoliko dana jedan od kontejnera na keju kod "Tošić pumpe" koji je bio postavljen u blizini novog poligona za vežbanje izguran je skoro do same reke, a đubre iz njega prosuto je u blizini.

Komunalna policija ni o ovom slučaju nema nikakve informacije, ali kažu da će "poslati patrolu i da će pokušati da to reše i upute zahtev nadležnom preduzeću da se to počisti".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • samo bahato samo bezobrazno

    18:47 // 24. 11. 2012.

    Pa ti se onda parkiraj na trotoar ispred MC donalds'a, kalce, bivseg 'eltima', u Nade Tomic, kod Doma vojske, suda, i da ne navodim gde jos, ako to nije zakonom zabranjeno..

    • weflex

      08:27 // 25. 11. 2012.

      Jako argumentovano nema sta.. Ja cu ti pomoci bahati momce.. Parkiranje na trotoaru je zabranjeno Zakonom o bezbednosti u saobracaju (Sluzbeni glasni RS,2009) u clanu 66 stav 11.. A ko jedino sprovodi ovaj zakon - saobracajna policija. A pored citanja odluka mozes da koristis i jos neki padez osim nominativa "Pa ti se onda parkiraj na trotoar" - prirucnik za ova pravila - bilo koja gramatika srpskog jezika za osnovnu skolu.

  • Nisbre

    11:01 // 24. 11. 2012.

    Komunalna policija je jedina sluzba u gradu koja profesionalno i odgvorno radi svoj posao.Ako ste ocekivali da ce svaka kanta u gradu biti zasticena onda vam je potrebna vojska jer je u proteklih par godina postavljeno par hiljada kanti.

  • Predlog

    08:33 // 24. 11. 2012.

    To je bar jednostavno.Postavite kamere po gradu pa cete lakse pronaci huligane i lopuze.

    • Candy

      21:31 // 22. 2. 2013.

      Kamere,pa stroge kazne! Nije mi samo jasno ko to radi,zar ne vole svoj grad? Tu zive,
      a takve stetocine nevaspitane,misle valjda
      da su frajeri,sta li!??? Primitivci!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: