Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 28. 6. 2011.

| Društvo

Komunalna policija u Vranju ima puno posla

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
vranje, nenad stamenov

VRANJE - Komunalna policija u Vranju počela je da radi 31. januara ove godine. Za ovih šest meseci imali su pune ruke posla iako građani još nisu upoznati sa ovlašćenjima koje imaju ovi policajci.

- Naša ovlašćenja jesu široka, ali činjenica je da ne možemo sve. Trebao je da prođe jedan period prilagođavanja i navikavanja građana na naše prisustvo na ulicama. Tako da možda tek sada shvataju i uče za šta treba da nas zovu i šta da prijavljuju. Siptomatično je to što je većina  prijavljenih problema već ranije je evidentirano u nekoj od ispekcija, koje očigledno ne rade svoj posao – kaže Nenad Stamenov, načelnik komunalne policije u Vranju.

Prvih mesec dana rada 14 komunalnih policajaca koji su zaduženi za teritoriju Vranja i Vranjske Banje, samo su izricali upozorenja, ali je usledilo i pisanje prijava.

- Napisali smo 129 prijava, od toga najveći broj, čak 54, za parkiranje na javnim zelenim površinama, zatim 34 prijava za vanpijačnu prodaju, a prijavljivani su pušači koji su se oglušili o zakon – objašnjava Stamenov.

Načelnik komunalne policije kaže da problem nisu samo pojedinci, već i javne ustanove i preduzeća.

- Na naš telefon se često javljaju građani koji imaju problema sa psima lutalicama, kada o tome obavestimo „Komrad“ u čijoj je to nadležnosti , dobijamo odgovore da nemaju ljude, da je azil pun, da su radnici na godišnjem odmoru. Pokušavamo da za dobrobit građana nađemo neki kompromis, ali u našoj nadležnosti je i kažnjavanje preduzeća koja ne obavljaju svoj posao, što će svakako uslediti. – kaže Stamenov.

Zakonska regulativa kaže da na 5000 građana ide jedan komunalni policajac, što u praksi znači da u Vranju manjka najmanje još desetoro ljudi koji će obavljati ovaj zahtevan  posao.

"Brinemo o Južnoj Moravi"

Nakon velikog čišćenja Južne Morave komunalni policajci redovno obilaze obale ove reke i brinu o tome da se ne ponovi katastrofalna situacija, kakva je bila pre čišćenja.

- Obilazimo teren svakog dana. Postavljeni su kontejneri, istaknuta upozorenja i mogu da kažem da su meštani sela u blizini reke ozbiljno shvatili naša upozorenja i da ne bacaju otpad gde stignu – priča jedan komunalni policajac.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: