Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 17. 9. 2010.

| Društvo

Komunalno prodaje usluge

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
arhivska fotografija

PROKUPLJE – Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" iz Prokuplja i prokupačka opština kao osnivač, raspisali su konkurs za prodaju usluge iznošenja smeća, koju je do sada obavljala "Čistoća".

Prema konkursu, potencijalni kupac je u obavezi, između ostalog da u roku od tri meseca obezbedi kompletnu opremu za izbacivanje smeća i da na nekoj regularnoj deponiji vrši istovar. Važno je da kupac ove usluge mora da preuzme 60 od 125 radnika JKP „Gradska čistoća“ .

Ovaj postupak, odnosno prodaja usluge iznošenja smeća najviše je sprovedena, jer Prokuplje nema deponiju i uvek je imalo problem sa izbacivanjem smeća.

- Do sada se korstilo smetlište koje je kraj gradskog stadiona, ali je ono odavno van upotrebe. Pošto ne postoji druga mogućnost, na kraju se došlo na ideju da se delatnost izbacivanja smeća proda, odnosno ustupi nekom zainteresovanom preduzeću - objašnjava Stanković, naglašavajući da će opština Prokuplje kao osnivač biti partner kupcu.

Iako je problem izbacivanja smeća uvek postojao, od skoro je kulminirao, jer smetlište koje se koristi je pred zatvaranjem, a vozila za utovar smeća su stara preko trideset godina i gotovo neupotrebljiva. Zato se često javljao problem neredovnog izbacivanja , a dešavalo se da jedno ispravno vozilo bude u funkciji 24 sata, kako bi se izbacilo svo đubre.

Nadležni se nadaju da će se prodajom ove usluge rešiti problem i opština i preduzeće osloboditi velikih troškova remonta starih vozila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    16:01 // 17. 9. 2010.

    Naravno da ovo nece da uspe. Ko je lud da se uhvati u sve ovo. Da napravi novu deponiju, kupi kamione, zadrzi te neradnike od radnika i da ne poveca cene. Ovi do sada nisu upravljali racionalno i lepo samo hoce da uvale vruc krompir drugome.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: