Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:50, 22. 5. 2020.

| Društvo

Kon: U Vranju i Leskovcu bilo propusta, ali to neće uticati na opštu situaciju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, N1
jura
Da li su radnici bezbedni? - foto: čitalac

“Ekscesna situacija” - tako je epidemiolog doktor Predrag Kon definisao slučajeve povećanog zaražavanja koronom u Vranju i Leksovcu, ali je naglasio da je situacija pod kontrolom i da neće napraviti opšti problem. Ministar za rad Zoran Đorđević je rekao da ne može da se utvrdi ko je kriv za situaciju u leskovačkoj Juri.

Vranje i Leskovac su poslednjih nedelja žarišta i odatle dolazi najveći broj obolelih i zaraženih na dnevnom nivou.

Izvori zaraze su fabrike Dodić i Jura odakle dolazi najveći broj novoobolelih, a za epidemiologa Kona to je eksces.

To je ekscesna situacija, svakako da je tu bilo propusta, to drugačije ne može da se desi, ali bitno je da se sada svi izoluju, oni koji su pozitivni, i da se vodi računa i da se prate kontakti, što se već radi - izjavio je Kon za N1.

Međutim, ko je pogrešio i načinio propust, makar u slučaju Jure, prema rečima ministra Đorđevića nemoguće je utvrditi jer su, kako kaže, inspekcije kontrolisale fabriku i utvrdile da se mere poštuju.

Ne možemo da krivimo bilo koga, virus korona je problematičan jer možete da ga nosite i da budete zaraženi a da toga ne budete svesni i da nemate simptome - naveo je Đorđević.

Tvrdi da je inspekcija reagovala po prijavama i da postoje snimci iz tih kontrola koji svedoče o poštovanju mera.

I pored teže situacije u Leskovcu i Vranju, dr Kon ne očkuje da će se opšta slika u borbi sa koronom zbog žarišta na jugu promeniti.

I ne verujem da će to uticati na opštu situaciju u Srbiji. Ne da ne verujem, nego gotovo sam i potpuno siguran - naglasio je Kon.

Podsetimo, povećanje broja obolelih u dva grada na jugu Srbije evidentira se poslednjih nedelja, a sumnja se da je problem bio u prevozu radnika i prepunim autobusima gde se mere obavezne distance nisu poštovale.

Sve o borbi sa virusom korona na jugu Srbije pročitajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sveta

    12:47 // 23. 5. 2020.

    Radnici i seljaci su bezgrešni a tek sindikat. Sindikat samo skuplja novce i ne vidi i nezna ništa. Kada krava crkne šteta je nenadoknadiva a veterinar samo potvrđuje. Zanimljivo da se niko ne pita odgovornosti pojedinacaza zdravlje sopstvene porodice i odgovornost najstarijih u porodici za poštovanje mera. Posledice će osetiti opet porodica a ne stranački prvak.

  • Čudesni driblig

    08:31 // 23. 5. 2020.

    I kod najboljeg driblera naroda je bilo velikih propusta ali to neće uticati na rezultate izbora!

  • Dzamutka

    08:24 // 23. 5. 2020.

    Sve ono sto je Prvorodjeni otvarao,a ima nekih problema ,NE SME SE POMINJATI ! Inace,gubi se posao,status,privilegije a onda te ocrne vise nego opoziciju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: