Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 14. 4. 2020.

| Društvo

Kon najavio povlačenje zbog korone u niškom Domu za stare, pa se predomislio

Autor:J. Adamović, A. StankovIzvor:Južne vesti
kon
Kon se predomislio nakon sastanka sa Vučićem i premijerkom; foto: JV

Epidemiolog Predrag Kon, stručnjak iz Kriznog štaba u koga građani imaju najviše poverenja u borbi protiv virusa korona, najavio je najpre da se povlači zato što je na društvenim mrežama označen kao krivac za to što je virus ušao u niški Dom za stare, ali se nakon sastanka sa Vučićem predomislio. Zbog 140 zaraženih u Gerontološkom centru juče je uhapšen direktor Milan Stevanović.

Kon foto printskrin Najavio povlačenje zbog niškog doma za stare; foto: printskrin Kon je napisao da namerava da se povuče iz borbe sa virusom i to zbog komentara na Fejsbuku, gde je označen kao glavni krivac za to što je virus korona ušao u niški Gerontološki centar u kome je 135 korisnika zaraženo.

Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. ‘Ratove’ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje! - napisao je doktor Kon.

Da li je ovo bila samo ishitrena reakcija doktora Kona ili ne trebalo bi da bude poznato u 15 sati, kada bi trebalo da se opet obrati građanima na konferenciji za novinare bez novinara. Kako prenosi Insajder, Kon je nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić ipak odlučio da nastavi da vodi tim epidemiologa u Kriznom štabu. Kon konferencija Kon bi trebalo da se obrati građanima u 15 sati; foto: JV

Na Konovu najavu da će se povući zbog komentara, usledili su brojni komentari onih koji ga brane i tvrde da nije kriv što je više od polovine štićenika staračkog doma u Nišu zaraženo. Jedini zvanično označen kao odgovoran za širenje virusa među starima, čije će postupke ispitivati nadležni i da li je preduzeo adekvatne mere zaštite, jeste uhapšeni direktor Gerontološkog centra.

Prošle nedelje su novinari Južnih vesti, osim od Gradskog štaba za vanredne situacije u Nišu i Kriznog štaba u Beogradu, informaciju o tome da ima obolelih u Gerontološkom centru pokušali da dobiju i od uhapšenog direktora, ali je tvrdio da nema dozvolu da govori.

Ne znam ja to i ne mogu da odgovorim, zato što to sve ide preko ministarstva. Ja sam na poslu, sve je u redu, svi radimo, a povodom tih pitanja ne želim uopšte da pričam sa vama, nemam nalog. Nema razloga mene ni da navodite u tekstu, jer ću imati problem - rekao je Stevanović u četvrtak 9. aprila.

Iyborna lista sns Direktor je 21. na listi za odbornike u Opštini Palilula ispred SNS; foto: printskrin Bez preciznog odgovora o situaciji u Gerontološkom bili su i u gradskom i Kriznom štabu Vlade.

Nakon hapšenja direktora, usledili su brojni komentari građana koji u prvi plan stavljaju njegovu stranačku pripadnost i odgovornom smatraju upravo politiku u kojoj se kadrovira po stranačkoj pripadnosti, a ne stručnosti.

Ovo je produkt poslušnog partijskog kadra, a ne stručnosti, zbog koje ispaštaju nemoćni i stari ljudi - pišu građani.

Uhapšeni direktor je na listi Srpske napredne stranke za predstojeće, zbog virusa odložene izbore, a nalazi se na 21. mestu među kandidatima za odbornike Opštine Palilula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    19:03 // 14. 4. 2020.

    Podrska Dr Konu !
    Mislim da se on povukao zbog namere SPC da za Uskrs otvori crkve za vernike. Ako SPC ne moze da pomogne bolne, stare i sirote, nek barem ne odmaze. Nek ne poziva na masovna okupljanja - najveci i sigurni izvor zaraze !

  • ki

    18:48 // 14. 4. 2020.

    ironija oce nece

  • Dusan Abu Dhabi

    17:12 // 14. 4. 2020.

    Mislim da bi doticnog gospodina trebalo osuditi na dozivotnu robiju kako bi bio primer u buducnosti onima koji dolaze na njegovo mesto. Nadam se da niko od zarazenih nece preminuti i zelim im brz oporavak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: