Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 16. 11. 2012.

| Društvo

Konačno glas iz Niša u Narodnoj Skupštini

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
milisavljevic1.jpg

Narodni poslanik DS iz Niša Dušan Milisavljević u Skupštini govorio o problemima niških radnika i dao predlog o isplati minimalaca.

Prema podacima koje je za skupštinskom govornicom izneo Dušan Milisavljević 4.136 radnika niških preduzeća EI, „Građevinar", „Jastrebac", „Niteks", MIN Specijalna vozila, MIN Vagonka i MIN Inženjering potražuju od države 93.628 minimalaca.

To je prema Milosavljevićevim rečima ukupno oko 2 milijarde dinara. On je predložio Vladi Srbije da se pod hitno nađe rešenje za isplatu ovih zarada.

- Kao što je prethodna Vlada našla rešenje za povezivanje staža od ove Vlade i sindikati i radnici traže da im se isplate plate koje su im dužni poslodavci i država. Da se i one isplate po principu minimalca puta 20.000 dinara mesečno - rekao je Milisavljević.

Milisavljević je zamolio predstavnike Vlade koji kreiraju budžet za 2013. godinu da odvoje 2 milijarde dinara za radnike Niša kako bi se isplatile minimalne zarade.

On je naglasio da je to jedini način da ti ljudi prime svoj zarađen novac i plaćaju svoje troškove.

Milisavljević u Narodnoj Skupštini

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    01:32 // 20. 11. 2012.

    Kakve su ovo gluposti?!?! Covek zastupa grad Nis i interese svojih sugradjana, a neko ce ovde da ga blati. Dusane, samo napred i nastavi ovako. Narodna Skupstina je pravo mesto da se iznesu problemi ovog siromasnog grada.

  • elektronska

    10:02 // 18. 11. 2012.

    gde ste bili 12 godina ?

  • Nidza

    22:05 // 17. 11. 2012.

    Bravo za gospodina! Tako se treba boriti za NIš! Nadam se da ovo obraćanje nije iz jeftinih dnevnopolitičkih interesa. A sada jedno pitanje: Da li neko zna na kojoj je funkciji bio ovaj gospodin u prethodnoj gradskoj(ili nekoj drugoj) vlasti u Nišu, i koji su njegovi rezultati?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: