Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 17. 6. 2016.

| Društvo

Konačno počela isplata naknada za dežuranje na izborima u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
izbori
Stigle pare za kontrolore; foto: Vanja Keser

Iako su od završetka izbora prošla skoro dva meseca, pojedini kontrolori u Nišu još nisu dobii svoje dnevnice. Oni koji su ih dobili poprilično su se načekali, a predsednica Gradske izborne komisije Jelena Žarić Kovačević kaže da je sve odrađeno na vreme.

1.500 i 2.000 dinara su bile dnevnice za dežuranje na izborima na svim biračkim mestima, pa i u Nišu, s tim što je najveći grad južne Srbije drugačiji, jer je bilo najviše ponavljanja glasanja.

Ipak, taj novac još nije stigao na račune svih kontrolora, a razlog su, kako kaže Žarić Kovačević, pogrešni računi.

Neke političke partije su dostavile pogrešne račune. Onda im je to vraćeno na doradu, dopunu, na ispravku. Takođe, neki računi su bili namenski, pa su zatvarani posle određenog perioda. U svakom slučaju to radi operativna grupa iz Uprave za građanska stanja i nadam se da će to biti brzo plaćeno - kaže Žarić Kovačević.

Iako se pojavila informacija da sve kasni, jer je predsednica komisije prezauzeta poslaničkim obavezama u Narodnoj Skupštini, Žarić Kovačević kaže da je sve potpisala na vreme.

Ja sam potpisala sve što treba i sada je na Upravi da vidi šta i kako dalje. Znam da je iz Republičke izborne komisije novac stigao i da je plaćeno, a što se tiče Gradske izborne komisije, ljudi čiji su računi bili u redu dobili su novac - kaže predsednica GIK.

U Nišu su partije, grupe građana i koalicije koje su učestvovale na izborima svoje predstavnike imale na 174 biračkih mesta, a i u pojedinim političkim organizacijama potvrđuju da je većina kontrolora dobilo dnevnice.

Dodaju da jedino u Opštini Medijana kasni isplata za ponovljene izbore, jer tvrde, mora da se radi rebalans budžeta.


Komisija uzela milionče, a dnevnice kasne

Članovi Gradske izborne komisije, kako je nedavno rekao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, naknade za otprilike jednomesečni rad u komisiji bile su 300.000 i 200.000 dinara za stalne članove.

Grubom računicom ispada da je za komisiju potrošen milion dinara i oni su svoj novac, prema nezvaničnim informacijama, već dobili.

zaric Žarićeva ne zna na pamet koliko novca je dobila; foto: JV arhivaSlavkovićeve izjave predsednica Gradske izborne komisije Jelena Žarić Kovačević nije htela da komentariše, a kako kaže, ne zna napamet koliko je novca primila.

Sve odluke Gradske izborne komisije postoje, ali ja sada nisam u opštini, nego u Beogradu, pa ne mogu napamet da pričam - rekla je Žarić Kovačević.

Podsetimo, izborna komisija u Nišu je imenovana 3. marta ove godine, i to uz brojne probleme, jer je opozicja ukazivala da vladajuća većina ima većinu i u ovom telu.

Nakon toga, ispostavilo se da je predsednica komisije Jelena Žarić Kovačević kandidatkinja za narodnu poslanicu SNS, ali Agencija za borbu protiv korupcije u tome nije videla problem

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra Djordjijevski

    14:20 // 5. 9. 2020.

    Dobar dan, jedno pitanje?! Kada ce da mi bude uplacena dnevnica, za dezuranje na izborima za 2020.tu godinu? Samohrana sam majka troje dece i iskreno svaki dinar mi znaci, pa vas naiskrenije molim da mi odgovorite. Dezurala sam na birackom mestu br. 16 grad Nis, opstina Medijana. Unapred hvala

  • mira markovic

    18:43 // 18. 6. 2016.

    Oni u stalnoj komisiji,dobili po 5 prosecnih plata.Najgore od svega, dnevnice u JP i za iste dane dnevnice i u izbornoj komisiji. "Sve za partijske programe i ideale???"

  • shaft

    20:50 // 17. 6. 2016.

    Alo,bre,kontrolori iz SNS-a,sto ovde kukate za pare!Javite se vasem Vodji,koga briga sto su vas iskoristili,pa zavrnuli!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: