Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 10. 11. 2022.

| Društvo

Konačno počela izgradnja trotoara, biciklističke staze i parkinga u Vojvode Putnika

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
trotoari u vojvode putnika 5
Sotirovski kaže da je to važna saobraćajnica; foto: JV / Tamara Radovanović

Stanovnici Ulice vojvode Putnika u Nišu konačno će dobiti trotoare, biciklističku stazu i parking mesta. Završen je deo desne strane iz pravca od Apelacionog suda, konkretnih rokova nema, a gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je to važna saobraćajnica, koja dobija potpuno novi izgled.

trotoari u vojvode putnika 8 foto: JV / Tamara RadovanovićNa novi izgled Vojvode Putnika građani su se žalili u više navrata - kako na to što su trake znatno uže nego ranije, tako na način na koji je izgrađen kružni tok kod Prekršajnog suda.

Žale se i da nema pešačkog prelaza u rekonstruisanom delu ulice, kao i da su trotoari nebezbedni, iako se tu nalazi i osnovna škola.

trotoari u vojvode putnika 9 foto: JV / Tamara RadovanovićDeo trotoara sada je završen, kao i delovi prostora planiranih za biciklističku stazu i parking, sa desne strane u pravcu od Apelacionog suda, dok je prostor za pešake kod škole posut rizlom.

Počela je izgradnja trotoara, biciklističke staze i parking mesta u ulici Vojvode Putnika u Gradskoj opštini Palilula. Za taj deo grada posebno važne, ali i veoma zahtevne saobraćajnice koja dobija potpuno novi izgled - navodi Sotirovski na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku.

trotoari u vojvode putnika 7 foto: JV / Tamara RadovanovićPešaci u međuvremenu još uvek zaobilaze građevinske mašine, gomile šuta i rupe, a vozači kažu da zbog visokog ivičnjaka automobilima i dalje ne mogu do Prekršajnog suda.

Kada će biti uređeni trotoari i da li će pre proleća naredne godine biti još nekih izmena - pitanja su koja su novinari Južnih vesti poslali Gradu Nišu i Direkciji za izgradnju još 2. novembra, ali odgovora nema.

Podsetimo, rekonstrukcija je počela 30. maja i ispratili su je višenedeljni zastoji u radovima zbog izmeštanja trafo-stanice, optužbe gradonačelnice da žitelji kradu građevinsku tablu i gorivo iz mašina, preopterećenost Ulice Dimitrija Tucovića, gde su bili preusmereni i autobusi, protesti stanara, ali i njihove zamerke na budući izgled ulice.

Iz niške opozicije nedavno su poručili da Ulicu vojvode Putnika treba izučavati na Univerzitetu kao primer kako ne treba raditi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djura Djuric

    09:17 // 11. 11. 2022.

    Dzaba nam sva asfaltiranja ,kada sav asfalt pi gradu isekose i kada ta mesta ponovo asfaltiraju,potone ,ispuca i toliko....

  • Dar Milosrdnog andjela i naših evropskih prijatelja.

    22:55 // 10. 11. 2022.

    Baš lepo,biciklistička staza a ulica uzbrdo,ko je lud da vozi bicikl svaki dan i da udiše otrovne izduvne gasove teških kamiona,dizel auta i ostalih oldtajmera tamića ulica nema adekvatno strujanje vazduha kao biciklistička staza prema banji.Neće ti ljudi dugo živeti a mi smo gadjani Uranijumom U-232 a kad se to sve po malo istaloži eto Karcinoma a sve više narod umire od te bolesti.Neka bog vidi.

    • Nikola

      12:42 // 12. 11. 2022.

      A sad još rat u Ukraini, povećava zagadjenost. Nikako ne voziti bicikl prema Bubnju

  • Ponovo pitam Sotira iz malog mesta

    20:09 // 10. 11. 2022.

    Aristotel:"Da bi se telo pomerilo iz tacke A u tacku B, mora postojati prazan prostor u koji ce se telo pomeriti". Gde u Vojvode Putnika vozac moze da pomeri auto sa strane i propusti vozila hitnih sluzbi? Hitna pomoc, vatrogasci, policija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: