Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 20. 10. 2022.

| Društvo

Konačno počelo asfaltiranje Ulice vojvode Putnika u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Vojvode Putnika
Rekonstrukciju ispratili zastoji, protesti i optužbe gradonačelnice da žitelji kradu gorivo iz mašina i građevinsku tablu; foto: T. R.

Više od pet meseci od početka rekonstrukcije Vojvode Putnika, počelo je asfaltiranje jedne od najprometnijih niških ulica. Kako je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ranije istakla, radovi će sigurno biti gotovi do jesenjih Zadušnica, s obzirom na to da ulica vodi ka Novom groblju.

Vojvode Putnika Sotirovski tvrdi da će biti gotovo do Zadušnica; foto: T. R.Rekonstrukciju su ispratili višenedeljni zastoji u radovima zbog izmeštanja trafo-stanice, optužbe gradonačelnice da žitelji kradu građevinsku tablu i gorivo iz mašina, preopterećenost Ulice Dimitrija Tucovića, gde su bili preusmereni i autobusi, protesti stanara, ali i njihove zamerke na budući izgled ulice.

Rok koji su nadležni na početku spominjali bio je dva meseca - do kraja jula. Nakon sastanka sa meštanima 1. avgusta, Sotirovski je navela da će sve biti gotovo za oko dva i po meseca, što je polovina oktobra.

Međutim, radovi i dalje traju. Mašine sada jesu na terenu i u toku je asfaltiranje. Precizan rok za završetak još nije poznat, ali gradonačelnica je pre nekoliko dana rekla da će ulica sigurno biti asfaltirana i prohodna za saobraćaj do jesenjih Zadušnica, koje su 5. novembra.

Podsetimo, žitelji su se žalili i na probleme sa strujom i vodom, na to da se deca po mraku vraćaju iz škole jer nema osvetljenja, da su trotoari nebezbedni, kao i da već mesecima udišu prašinu i gaze blato.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavko

    08:35 // 28. 10. 2022.

    Od onoliko prostora napraviš dvosmerni put, kapu skidam arhitekti morao bi javno da spali svoju diplomu.

  • Laki

    21:12 // 20. 10. 2022.

    Cekam samo neki zglobni autobus da se zaglavi u kruzni. Boze ima li neki normalan u ovom gradu i da udari rukom o sto i kaze ovako vise nemoze.

    • Goran

      01:03 // 27. 10. 2022.

      Buraz koji zglobni autobus...pa iz ove septicke jame svi beze...uskoro ce da bude dovoljan malo veci kombi...

  • Malopre video

    19:50 // 20. 10. 2022.

    Malopre zapazio:
    1. Nijedna šahta/slivnik. Znači biće kopanja i u budućnosti (osim ako ne grešim u procesima, nisam građevinac)
    2. Građani već sada prolaze tu kolima iako je zabranjen saobraćaj (jer "samo da preseku do neke ulice tu blizu") pa se vi posle žalite nekome drugom za ulegnuća kad smo sami sebi najgori.

    Pustite da odstoji/odleži koliko je predviđeno, a ne posle ne valja a sami kri

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: