Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 20. 3. 2015.

| Društvo

Konačno počinje da radi dom zdravlja u Niškoj Banji

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
niska banja ambulanta
Zgrada je dugo "čekala" da bude useljena; foto: FB Milorad Jerkan

Posle oko 5 godina od početka radova i više od dve godine od izgradnje, u ponedeljak 23. marta, mini dom zdravlja u Niškoj Banji primiće prve pacijente.

Prema rečima direktora niškog Doma zdravlja Milorada Jerkana, ambulanta koja je bila u Ruzveltovoj ulici preseliće se u novu zgradu, kao i službe kućnog lečenja i patronaže.

Naše službe, koje su bile razuđene u Niškoj Banji, spojiće se sad u istoj zdravstvenoj stanici. Mi ionako nismo bili vlasnici tih objekata, već podstanari - objašnjava Jerkan.

niska banja ambulanta Oprema uveliko stiže u novi objekat; foto: FB Milorad Jerkan On kaže da će se u novoj ambulanti nalaziti služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, odnosno opšta praksa u kojoj će raditi 4 lekara, pedijatrija sa dva lekara, stomatologija u kojoj će biti 2 stomatologa, kao i laboratorija. Ukupno će, ističe, biti oko 30 radnika.

Plan je da do kraja godine bude otvorena i ginekologija, epidemiološka služba, a razmatramo i koje još specijalističke službe mogu da budu otvorene, kako bi to stvarno bio mini dom zdravlja. Naravno, moraćemo da vidimo kakve su naše mogućnosti - kaže Jerkan.

Direktor niškog Doma zdravlja kaže da je nedavno dobijena upotrebna dozvola, kao i da se uveliko prebacuje oprema i uređuje novi prostor.

Neće biti svečanog otvaranja i sličnih ceremonija, jer je toliko puta otvaran, a nije počinjao da radi - ističe Jerkan.

Podsetimo, ova zgrada površine oko 1.200 kvadrata u koju je investirano oko 74 miliona dinara, završena je sredinom 2013. godine, dok je plan bio se lekari i sestre usele na jesen. Međutim, kako nam je ranije objašnjeno u Direkciji za izgradnju grada, bilo je problema sa grejanjem, pa se čekala javna nabavka za priključni rezervoar za gas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • goksi

    15:03 // 20. 3. 2015.

    Hvala bogu, ja mislio da će da čekaju neke buduće izbore lokalne ili republičke da bi se slikali. Pretpostavljam da od B. Broda pa naviše stanovnici nemaju potrebe da idu u onaj veliki kod "Pevca"

  • Iskusni Meraklija

    14:05 // 20. 3. 2015.

    Ne mogu oni ni da okreče ono što su demokrate napravile.

  • petar

    13:10 // 20. 3. 2015.

    Dom zdravlja nije napravio Bane vec prethodna vlast (DS i Simonovic) a Bane sa Perisicem nije uspeo da ga stavi u funkciju skoro 3 godine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: