Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 8. 6. 2016.

| Društvo

Konačno rade javne česme u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
javne cesme
Konačno voda; foto: JV

Nakon što su Nišlije prethodnih nedelja u vrelim danima, kada je temperatura prelazila i 30 stepeni, zaticale “suve” javne česme i negodovale što ne mogu da se osveže, sa 15 česama u Opštini Medijana potekla je voda.

Kako kaže portparol JKP “Naissus” Zoran Ignjatović, od ponedeljka su ove česme počele da rade nakon što je ovo preduzeće platilo kontrolu vode pošto to nije učinila Opština Medijana.

Platilo je JKP “Naissus” te analize jer građani ne smeju da trpe posledice zbog toga što se ne znaju tačno nadležnosti. I dalje su pregovori i razgovori u toku sa Opštinom Medijana, posebno kada je u pitanju titularstvo nad česmom na Trgu kralja Milana - objašnjava Ignjatović.

Napominje da su analize Instituta za javno zdravlje pokazale da je voda na svih 15 česama ispravna.

Apelujemo na Nišlije da se brižljuvo ponašaju prema česmama jer su one javno dobro. One su tu da se neko osveži i popije vodu tokom leta, a ne da se neko iživljava nad njima. Imali smo svakakve situacije, od lomljenja do toga da se svašta baca u odvode i time se one zapuše - ističe Ignjatović.

Kaže da ostale niške opštine, na kojima ukupno ima 5 česama, nisu zasada poslale Vodovodu zahtev za puštanje u rad, odnosno za "pripremne radnje", što je osnovni uslov da one počnu da rade.


Medijana: Netačna informacija iz Naissusa

Nakon objavljivanja ovog teksta redakciji Južnih vesti se javio predsednik Opštine Medijana Zoran Stojanović, koji tvrdi da informacije iz Naissusa nisu tačne i da je upravo to preduzeće krivo za kašnjenje.

Ta izjava je netačna! Prošle nedelje na sastanku u Gradskoj kući, koji je organizovan u roku od 24 sata nakon dopisa Sanitarne inspekcije, napravljena analiza šta je čija obaveza u vezi sa puštanjem česama u rad. Došlo se do zaključka da po trenutno važećim propisima je to obaveza Naissusa i oni su dobili nalog da to urade - kaže Stojanović.

Stojanović dodaje da je Opština još u martu popravila sve česme, dovela ih u funkcionalno stanje, u da je aprilu Naissus na zahtev Opštine obavio ispiranje odvodnih cevi i da je već trebalo je da budu puštene u rad, ali da je nastao spor zbog neusaglašenosti gradskih propisa - koji je rešen prošle nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gvozden

    09:25 // 9. 6. 2016.

    Bilo bi lepo da JKP Medijana očisti javne česme ali i spomenike pa da stvarno budu ukras grada.

    Takođe bi bilo lepo da vodovod popravi neispravne ili delimično ispravne česme u gradu.

    sve ovo malo košta, radnika imaju i viška a efekat je veliki!

  • Zika Promaja

    07:53 // 9. 6. 2016.

    Niko nije kriv sto je vetar kriv...

  • shishe s vodu

    04:41 // 9. 6. 2016.

    Prodje leto...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: