Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 12. 10. 2023.

| Društvo

Konačno rekonstruisan park na Trgu kralja Aleksandra, onaj na "Margeru" sledeći

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
park trg kralja aleksandra
Preostalo postavljenje dečijeg mobilijara; foto: JV/T. T.

Završetak rekonstrukcije parka na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja, posle višemesečnog kašnjenja, ozvaničen je obilaskom čelnika Grada Niša, a preostalo je samo postavljanje dečijeg mobilijara. Do kraja godine, po rečima gradonačelnice Sotirovski, počeće i rekonstrukcija parka na "Margeru", dok će Svetosavski i park na "Čairu" sačekati narednu godinu.

Za park na Trgu kralja Aleksandra izdvojeno preko 40 miliona dinara i taj ugovor potpisan je još krajem aprila, pa je tako pukovačka firma Vodogradnja, kojoj je pripao posao, imala 90 dana da ga završi. park trg kralja aleksandra gradonačelnica Obilaskom ozvaničen završetak rekonstrukcije; foto: JV/T. T.

Danas, šest meseci kasnije, posetom gradonačelnice Sotirovski i njenih saradnika, rekonstrukcija je i zvanično završena. Urađene su nove staze, obnovljena trava i cvetne površine, ugrađen je sistem za navodnjavanje, a jedan deo parka sada je namenjen psima.

Prema rečima direktora JKP "Mediana" Ivana Mihajlovića, mobilijar koji nedostaje, biće postavljen do kraja novembra.

Ovaj park ima novi zalivni sistem, što znači da će trava uvek biti zelena, imamo sistem "kap po kap", zatim dobićemo novi dečiji mobilijar na površini od 130 mestara kvadratnih, jedan od najmodernijih. Postavljeno je 34 novih klupa, 28 novih kanti za smeće i još mnogo toga drugog - rekao je Mihajlović.

park trg kralja aleksandra spomenik Sledeći na redu park na "Margeru"; foto: JV/T. T.Gradonačelnica Sotirovski rekla je da će do kraja godine započeti rekonstrukciju parka na "Margeru", dok će veći parkovi morati da sačekaju sledeću godinu.

Koliko je to tačno para građana, Sotirovski nije precizirala.

Nismo računali koliko je to za sve parkove, niti možemo, odvajaćemo tokom godine sukcesivno, s obzirom na to da je kraj godine, zato smo se odlučili za ovaj mali park na Margeru, da njega završimo, a velike parkove kao što je Čair, ostavićemo za 2024. godinu opet kroz određene faze - rekla je Sotirovski.

Kada je reč Svetosavskom parku, kaže da će ga rekonstuisati po fazama, kao i da su za svih pet parkova u opštini Medijana obezbeđeni dečiji mobilijari.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NSS

    09:48 // 13. 10. 2023.

    Park izgleda ok, nije nesto wow u odnosu na ranije ali da kazemo da izgleda bolje samo ako se ne postavi video nadzor koji pokriva ceo park i nema cesce prisustvo policije nece dugo ostati ovako. E sad da li vredi tih para i da li je moglo jeftinije i brze dok su ovi na vlasti necemo znati.

  • Dule

    08:09 // 13. 10. 2023.

    Ja ne znam u kojoj zemlji još neko mokri ispod Kralja!

  • Naissus

    20:56 // 12. 10. 2023.

    Ne razumem sta je tu renovirano?? Kad se kaže "rekonstrukcija Trga", to nije samo renoviranje jednog parka. Na tom Trgu su i fakulteti oko kojih je ruglo, tu je i javni toalet koji ne radi, tu su i pešački prelazi koji se jedva vide (zbog jako kvalitetne SNS farbe), tu su i autobuska stajališta sa polomljenim klupama i izšaranim kupolama ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: