Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 4. 7. 2023.

| Društvo

Koncert Željka Samardžića povodom gradske slave Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
slava u Prokuplju
Od 14. jula počinje obeležavanje gradske slave u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Ovogodišnji program obeležavanja gradske slave Prokuplja Svetog Prokopija počeće 14. jula sportskim aktivnostima na Trgu topličkih junaka, nastaviće se narednog dana otvaranjem Likovne kolonije “Boža Ilić”, a do dana slave 21. jula Prokupčane očekuje svakodnevni kulturno-zabavni i sportski program, kao i koncert Željka Samardžića zakazan za 20. jul od 22 sata.

Prokupčani će iz gradskog budžeta izdvojiti oko 2 miliona dinara za organizaciju koncerta i vatrometa koji je planiran.

Mi smo ranije sproveli anketu i odluka naših sugrađana je da obeležavanje gradske slave proslave uz Željka Samardžića i za to je plaćeno 1.175.000 dinara. Pored toga, bina sa ozvučenjem nas je koštala oko 550.000, 300.000 smo platili vatromet i obezbeđenje nas košta 70.000 dinara. Kao i prethodnih, i ove godine pripremljen je bogat program prilagođen svim generacijama, a mogu izdvojiti Prokopovdansku akademiju veče uoči slave, na kojoj će biti dodeljene plakete i pohvalnice Sveti Prokopije, najveća priznanja koje Grad dodeljuje pojedincu ili instituciji u toku godine - rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Prokupačni će moći da se takmiče i u ribolovu na reci Toplici, a svi zainteresovani mogu da se prijave i za takmičenje u spremanju riblje čorbe koje će biti organizovano na zelenoj pijaci u tom gradu.

Pored toga, u sklopu obeležavanja Svetog Prokopija, organizovaće se i guslarsko veče, revija oldtajmera, praznično bdenje, liturgije.

Na dan slave zvanični deo počinje u 7:30 ispred crkve Sveti Prokopije dočekom vladike Arsenija i svečanom liturgijom, od 13 sati biće postavljeni štandovi u pešačkoj zoni na kojima će građani moći da se posluže, a za kraj od 19 sati planiran je kulturno-umetnički program u kome će učešće uzeti lokalni bendovi, folklorne grupe, umetnici i zabavljači.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mica

    08:53 // 7. 7. 2023.

    Ako koncerta nema, eto samo u nasem Prokuplju nema nista.Kada ga bude e onda nista ne valja i sve negativno.Vama nikako da se ugodi a izgleda da samo volite da kazete nesto, da pokazete koliko ste bitni i pametni jer ocigledno negde to ne mozete.

  • Sale

    03:29 // 6. 7. 2023.

    Kad je guslarsko vece? Hvala.

  • PK do Groba

    03:29 // 6. 7. 2023.

    Sto mrzim ove dezurne negativce! Nista im ne valja, sve je grozno, samo da je ovaj ili onaj bilo bi bolje....Pa kad dodje taj "ovaj/onaj" inda im ni on ne valja...Ajmo palite gde vam je bolje! Niko vas ne tera da dolazite na gradsku Slavu.Ima naroda koji ce to vece bas lepo da se zabavi, a vi dezurni namcori, negativci, shuoljeglavci i kerovi propalih politicara zatvorite se lepo u svoje jazbine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: