Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 8. 7. 2015.

| Društvo

Koncert za mladića čije je srce priključeno na struju

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
stefan.jpg
Svaki trenutak Stefanove borbe može biti presudan; foto: YT screenshot/ "BeHumane WorldCup"/ RTS

Svi koji žele da doniraju novac za transplantaciju srca 25-godišnjeg Stefana Đorđevića iz Bošnjaca kod Lebana, koji živi priključen na struju, mogu doći na humanitarni rok koncert koji će se održati u Banovini 13. jula od 20:30.

Ovaj mladić boluje od srčane slabosti - neishemijske dilatacione kardiomiopatije. To znači da se njegovo srce vremenom uvećava, nakon čega će i prestati da radi.

Za sada Stefan koristi uređaj koji je, kako kažu lekari, samo privremeno rešenje jer je potrebna hitna transplantacija.

Uređaj koji sada koristim zahteva da budem stalno povezan na izvor električne energije, tako da više puta dnevno moram da menjam baterije, dok sam tokom noći konstantno priključen na utičnicu - objašnjava ovaj mladić.

Za transplantaciju koja košta 250.000 evra za sada je prikupljeno oko 40.000 evra, a svaki trenutak njegove borbe može biti presudan.


Dođite na svirku, spasite mladi život

Zbog toga, svi koji žele da pomognu mogu doći na koncert na kome će nastupati bendovi Abs, Blackberries Band, Puls, Najda i Deliverance Inc i Kramer.

Pošto je koncert humanitarnog karaktera, trebalo bi da svi dođu na vreme, kako ne bi bilo kašnjenja. Na ulazu će biti postavljena velika kutija za dobrovoljne priloge, kao i još jedna manja na šanku - kažu organizatori koncerta.

Ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na ulazu.

Osim toga, humani ljudi mogu uplatiti novac i na dinarski račun Komercijalne banke 205-9011005038655-71 kao i devizni račun IBAN:RS35205903101936274074, SWIFT-BIC: KOBBBRSBG.

Inače, kako bi pomogli Stefanu da dobije novo srce, grupa studenata sa Elektronskog fakulteta napravila je onlajn takmičenje "Svetski kup u humanosti" na kome po donacijama od stranih zemalja za sada vodi Kanada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: