Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:01, 16. 1. 2020.

| Društvo

Koncerti Sergeja Ćetkovića i Neleta Karajlića u nedelji posvećenoj oslobođenju Vranja

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Zgrada Načelstva Vranje
Program povodom oslobođenja Vranja trajaće nedelju dana, a koncerte će održati Nele Karajlić i Sergej Ćetković; foto: M. D. /JV

Povodom proslave Dana oslobođenja Vranja od Turaka, u Sportskoj hali će 30. januara od 21 sat nastupiti Sergej Ćetković, a dan kasnije koncert će održati dr Nele Karajlić sa bendom.

Obeležavanje Dana grada počeće nedelju dana ranije, u petak, 24. januara, a završava se tradicionalnim polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Vranja iz 1878. godine i Svečanom akademijom na kojoj će biti dodeljena gradska priznanja i nagrade.

Turniri u malom fudbalu, džudou, stonom tenisu, košarci, odbojci, šahu, kao i Memorijalni kup u skijanju na Besnoj kobili “Đulibars i Kace”, počeće već od 24. januara, a najbolji sportisti biće proglašeni 4 dana kasnije..

Tradicionalni marš do Osatice kod Vranja, mesta gde je sahranjeno najviše vojnika koji su dali živote u borbama za oslobođenje Vranja od Turaka, biće održan 25. januara.

U nedelji posvećenoj obeležavanju oslobođenja, Vranjanci će moći da pogledaju i izložbu dokumenata i promociju zbirke tekstova o srpskom rokenrolu, a deca iz Predškolske ustanove družiće se sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem. Predviđeno je i predstavljanje obnovljene postavke Muzej-kuće Bore Stankovića.

Vokalna solistkinja iz Vranja Ivana Tasić nastupiće uz pratnju orkestra RTS-a, a predviđena je i promocija dopunjenog izdanja Vranjskog rečovnika autora Srboljuba Đorđevića. Najboljim osnovcima i srednjoškolcima koji su pisali poeziju ili prozu na temu “Vranje, grad u kome stanuje sećanje na borbena srca” biće uručene nagrade.

Zasad nema informacija koliko će ova dva koncerta koštati Vranjance i da li se finansiraju iz gradskog budžeta, a jedino je poznato da je ulaz na koncerte povodom Dana grada besplatan za sve Vranjance.

Inače, ove godine je 142. godišnjica oslobođenja Vranja od Turaka.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: