Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 3. 8. 2022.

| Društvo

Koncerti na "Medijaninom kulturnom letu" - poklon građanima koji ih košta oko 3,3 miliona dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
park svetog save
Nastupaju Dejan Cukić, Mira Škorić, Željko Vasić i Anđelina; ilustracija; foto: Vanja Keser

Dejan Cukić, Željko Vasić, Mira Škorić i Anđelina nastupiće ove godine na “Medijaninom kulturnom letu”, u parku Svetog Save u Nišu. Manifestacija traje od 9. do 11. avgusta. Na sajtu Opštine ističu da su koncerti poklon građanima pošto je ulaz besplatan, ali za organizaciju je iz budžeta izdvojeno više od 3,3 miliona dinara.

Pevačica Anđelina Vujović trebalo je da nastupi i na dočeku Srpske nove godine, a iz budžeta Opštine Medijana je za to bilo planirano oko 15.000 evra. Nije nastupila zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ali ni krajem marta taj novac nije bio preusmeren i nije bilo poznato na šta će biti potrošen.

Načelnik uprave GO Medijana Miloš Dragićević sada kaže da je taj novac ostao u budžetu jer nije ni zaključen ugovor i jer je postupak javne nabavke obustavljen, kao i da to nema veze sa Anđelininim koncertom na “Medijaninom kulturnom letu”. Ističe i da će ona nastupati na zahtev omladine.

Nikada ugovor nije ni zaključen što se tiče tog nastupa. Situacija sa kovidom je bila takva da nismo dobili saglasnost Gradskog štaba za vanredne situacije. Koncert nije održan. Malo smo ga bili pomerili, ni tad nije održan, tako da je taj postupak javne nabavke bio obustavljen. Nije doneta odluka o dodeli ugovora, već odluka o obustavi postupka - objašnjava Dragićević.

Koliko će tačno koštati Anđelinin, kao i nastupi ostalih muzičara na “Medijana festu”, nije poznato, ali je poznato da će cela manifestacija koštati 3.330.000 dinara.

Tim novcem biće plaćena čitava organizacija. Kroz javnu nabavku se bira agencija koja ima zadatak da organizuje čitavu manifestaciju. To obuhvata celokupnu binu, tehničku podršku, rasvetu, aparaturu, muziku, izvođače... Ljudi ponekad misle da je to novac izdvojen samo za izvođače. To je, dakle, novac opredeljen za celokupnu manifestaciju, nije samo za izvođače - kaže Dragićević.

Kroz postupak javne nabavke posao da sve to organizuje dobila je beogradska “Pavle Grbnik PR Agencija za izvođačku umetnost Pavle Sonic”.

Ispred hrama u parku Svetog Save manifestaciju će u utorak, 9. avgusta, u 21 sat, otvoriti Dejan Cukić i Spori ritam bend. Naredne večeri od 21 sat nastupa Željko Vasić, a od 22:40 Mira Škorić. Poslednje veče rezervisano je za Anđelinu, koja bi trebalo da nastupi od 21 sat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Iva

    20:00 // 10. 8. 2022.

    Sramota kome oni daju novac ! Kvazi pevacima za njihove dugove, letovanja i skupe krpe dok narod nema leba da jede, bas je svima do muzike i njihovog mjaukanja !

  • Lily

    22:42 // 8. 8. 2022.

    Bolje klupe da postave za sedenje u parku, nego li plaćaju pevače. Kome je stalo do muzike...?
    Nema dovoljno klupa, sedimo oko crkve na stepenište. Sramota.

  • Sale

    01:11 // 4. 8. 2022.

    Jedini razlog postojanja pet gradskih opstina u Nisu je uhlebljenje partijske bratije i poltrona ove i svake druge vlasti koja je bila u Nisu, od kada su osnovane opstine.Nepotrebno umnozavanje i ovako preobimne birokratije.Dokle god sa vrha vlasti, bilo koje, ne stave opsti interes ispred partijskog, obican gradjanin nikakav boljitak osetiti nece...rasipanje gradskog i republickog budzeta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: