Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 23. 9. 2010.

| Društvo

Kongres učitelja Srbije

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Školska uprava u Leskovcu

LESKOVAC – Od 8. do 11. oktobra u Leskovcu će biti održan Kongres učitelja Srbije pod nazivom "Susret sa Španijom" – saznali smo u Učiteljskom društvu Leskovca.

Zoran Ilić, sekretar Učiteljskog društva Leskovca, kaže da je cilj kongresa širenje iskustva obrazovnih sistema Španije i Srbije i upoznavanje celoživotnog obrazovanja po programu druge vaspitno-obrazovne ustanove.

Učitelji, profesori i studenti Leskovca biće upoznati sa osnovnim procedurama za apliciranje i upravljanje projektima u okviru programa Erasmus i sa ključnim kompetencijama za celoživotno učenje i instrumentom prepoznavanja neformalnog učenja u Erasmus programu.

Istovremeno će učitelji Leskovca predstaviti svoj rad u odeljenju i razmeniti iskustva sa kolegama iz Španije prezentovanjem radova na video projektoru.

Predviđeno je da se u prvom delu Kongresa učitelja Srbije "Susret sa Španijom" obrate gosti iz Španije, sa Univerziteta u Grenadi, ambasador Španije u Beogradu i dekan Učiteljskog fakulteta u Beogradu, predsedavajući zajednice dekana učiteljskih fakulteta Srbije, profesor Aca Jovanović, profesori sa brojnih fakulteta, učitelji i gosti iz Španije, učitelji iz Leskovca i predstavnici Saveza učitelja Republike Srbije.

Za učešće i prisustvo na kongresu, učitelji će dobiti sertifikat sa po čest sati stručnog usavršavanja, a očekuje se učešće oko 250 učitelja.

U Učiteljskom društvu u Leskovcu ističu da su uspostavili juna ove godine saradnju sa učiteljima Španije i njihovim Profesorskim centrom (telo za usavršavanje učiteljskog kadra), a susret u gradu na Veternici, na Kongresu učitelja Srbije, koji ima međunarodni karakter, biće u znaku nastavka te uspešno započete saradnje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: