Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 28. 5. 2018.

| Društvo

Konji prošetali niškim ulicama i školskim dvorištem, reagovala Komunalna policija

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Konji-u-skolskom-dvoristu2;-foto-citalac
Konji slobodno prošetali školskim dvorištem; foto: D. M.

Prethodnih dana, prema svedočenju građana, konji su slobodno šetali niškim ulicama, a viđeni su i na Bulevaru 12. februar, kao i u dvorištu Osnovne škole “Sreten Mladenović Mika”. U Komunalnoj policiji kažu da su naredili vlasniku konja koji su prošetali školskim igralištem da ih drži pod nadzorom.

Životinje koje same šetaju tamo gde je to zabranjeno zbunili su i uplašili građane prethodnih dana. Čitalac koji je poslao fotografije redakciji Južnih vesti kaže da ih je video i u školskom dvorištu kako pasu pre nekoliko dana, kada časovi još nisu počeli. Konji-u-skolskom-dvoristu3;-foto-citalac Konji slobodno prošetali školskim dvorištem; foto: D. M.

Konji slobodno šetaju dvorištem škole, a takođe vrše nuždu u samom dvorištu, čime narušavaju zdravlje dece koja se tu igraju i imaju fizičko - napisao je Nišlija.

Nišlija koji je ukazao na nemarnost u postupanju sa životinjama, zbog koje su mogla da budu ugrožena i deca, obavestio je Komunalnu policiju o ovom neobičnom događaju. Reagovao je, kako kaže, jer je time prekršena gradska i opštinska odluka, koja propisuje da je zabranjeno držanje životinja kopitara na javnim mestima u Nišu.

U Komunalnoj policiji kažu da je njihova patrola intervenisala zbog toga što su građani prijavili da konji slobodno šetaju na igralištu, a dodaju i da su morali da regulišu saobraćaj u tom delu grada, da se ne bi dogodila saobraćajna nesreća. Konji-u-skolskom-dvoristu1;-foto-citalac Konji slobodno prošetali školskim dvorištem; foto: D. M.

Vlasniku konja je izdato naređenje da konje drži pod nadzorom, a u skladu sa opštinskom odlukom o uslovima i načinu čuvanja domaćih životinja - navode u Komunalnoj policiji.

Obavestili su i komunalnu inspekciju Opštine Palilula, na čijoj teritoriji su konji viđeni, pojašnjavaju, te je ona sada nadležna da kontroliše kako vlasnici čuvaju domaće životinje i da li poštuju odluku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sve mi smeta

    13:57 // 4. 6. 2018.

    svi smo mi pomalo konji

  • Dragi

    10:30 // 29. 5. 2018.

    Zabranjeno je takođe da konjske zaprege prolaze gradom (jer postoje znakovi na ulasku u grad) pa ih niko ne sprečava u tome. I dokle tako?

  • prof dr CVETKO Prvi

    09:56 // 29. 5. 2018.

    U Nišu konja /konjova, konjeva/ - koliko hoćeš !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: