Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 18. 5. 2022.

Konkurs "Pčelice" za vaspitače Sud u Nišu proglasio nezakonitim

pčelica "Pčelica" opet pred Sudom; foto: Pčelica

Sporni konkurs za vaspitače i vaspitačice u Pčelici, po kojem je njih 75 dobilo posao marta 2021, Osnovni sud u Nišu proglasio je nezakonitim i poništio ga, saznaju Južne vesti. Po ovoj presudi, Pčelica treba da sprovede novi konkurs i da nezadovoljnoj vaspitačici, koja je pokrenula ceo proces, isplati 106.500 dinara.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nišlija

    14:43 // 18. 5. 2022.

    Zabrinjavajuće je koliko su nesposobni da jedan konkurs ne umeju sprovesti

  • Pera

    16:15 // 18. 5. 2022.

    Taj iznos treba da se naplati od odgovornih lica za konkurs i pravnika ustanove Pčelice. Oni su krivi za ove propuste. Oni i trebaju da plate za svoje neznanje i neukost. Ne treba narodne pare da pokriju ovu tužbu.

    • Dragan,Niš

      19:35 // 18. 5. 2022.

      @Pera. O kakvim bre propustima govoriš? Direktorka menja sekretere(pravnike) na svakih 6 meseci,angažovala je advokatsku kancelariju i sve, ama baš sve,radi sama i naređuje da se donose nezakonite odluke.Valjda po ugledu na šefa stranke ,misli da sve zna i sve može.I onda zaposli po direktivi stranačke veze,ovi zažmure i posle tužbe i stotine hiljada ode na sporove i advokate.A kotlovi pucaju!!

    • Razbibriga

      19:54 // 18. 5. 2022.

      Da je ovo normalna zemlja, a ne provizorijum, direktor i pravna sluzba, morali bi da podnesu ostavke i plate iz svog dzepa, jer se igraju budzetskim parama ! Da placaju iz dzepa, drugacije bi se ponasali ! Partijska pripadnost, iz koristoljublja, podsmevace se odluci Suda i platice iz budzeta i sta ih briga ! Jos ce i posteni sudija biti ljagan ! Dobro dosli u Nis, tamni vilajet planete !

  • Dragan

    16:32 // 18. 5. 2022.

    Verovatno nije imala člansku kartu ili nije htela da da ide na mitinge.

  • Juda

    18:53 // 18. 5. 2022.

    Od dolaska ovog velikog stručnjaka u vidu direktorke, u Pčelici se desavaju samo sudski procesi u kojima narod mora da plaća njihove marifetluke.

  • Sone V

    20:41 // 18. 5. 2022.

    Treba naplatiti licno komisiji koja je radila prijem kao i direktorki koja je sve trebala da proprati i ispravi sve nepravilnosti
    Nije lepo da se sada okrece glava na drugu stranu i ignorisati ovakav propust u radu
    Sve umesane sankcionisati kao primer ostalima i bez pardona
    Samo je tako ispravno

  • Oki

    21:52 // 18. 5. 2022.

    U ovoj priči treba istraziti diplome komisije i radni staz istih, u struci, naravno. Pa kad se vide članovi koji su sad na dobrim mestima, a do juče su radili ko početnici videće se trsgikomika istih.

  • Gaja

    22:06 // 18. 5. 2022.

    A da li se neko pita kakav je radnik bila ta gospoda koja je podnela tužbu i da li je zaslužila da ostane i dalje u toj firmi. Možda zato što je loš radnik i nije prošla na konkursu

    • Ivan

      06:38 // 19. 5. 2022.

      Nije bitno kakav je radnik i osoba tužilja. Bitno je da je komisija imenovana od strane Pčelice prekršila Zakon i primala po naređenju direktorke.

    • Energetski moljac

      07:11 // 19. 5. 2022.

      Gajo ,Gajo Energetski je bila efikasna za razliku od mnogih Energetskih moljaca.

    • Daba

      08:01 // 19. 5. 2022.

      Zasto bi se javljala na konkurs za prijem novih radnika ako vec radi u Pcelici? Zena ima sve kvalifikacije a odbijena na konkursu i to bez ikakvog obrazlozenja. Jel imala najmanji prosek, najmanje iskustva...
      Javna tajna je da svi koji su primljeni na tom konkursu i cistscice, serverke i vaspitacice su morale da imaju partijsku knjizicu. Rangiranje po tome ko je lepio plakate, isao na mitinge...

    • Raja i Vlaja

      08:10 // 19. 5. 2022.

      Samo se najbolji primaju na konkursima u kasabi Niš i Srbistanu. KAD BI SE LAGALI. napreDNO

  • Pera zikić

    09:41 // 19. 5. 2022.

    Nisu krivi pravnici nego to što rade pod pritiskom.Naloži im se da mora tako i tačka.Nije u pitanju znanje nego moranje.Valjda će doći dan da se nešto uradi po savesti i po zakonu a ne po pravu sile- ko je politički jači. To je naša tužna stvarnost.

    • Razbibriga

      17:47 // 19. 5. 2022.

      Rade pod pritiskom ??? To ih nisu ucili na fakultetu, vec im je partija nalozila ! Ne lupetaj !

  • Bruno Mars

    14:59 // 19. 5. 2022.

    Direktorki se sakuplja milostinja za rodjendan i 8. mart po 200, 300 dinara. Ona žena kucetu slavi rodjendan i zove "podobne" ulizice u kafanu. Tolko.

  • Mira

    06:36 // 20. 5. 2022.

    Kako su te vaspitačice uopšte radile ako je tek sada raspisan konkurs za njih. Osoba koja je završila višu školu za vaspitače već deset godina ne može da se zaposli ni kao zamena na odredjeno vreme. Direktorka mora da je rod sa gradonačelnikom po bahatosti.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: