Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 6. 10. 2016.

| Društvo

Konkurs "Plakatom protiv droge" za niške đake

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Droga-bljack.jpg
Novčane nagrade za đake u 4 kategorije

Kreativni učenici niških osnovnih i srednjih škola, koji imaju ideju o tome kako treba da izgleda plakat kampanje "Droga bljak" mogu da se do 28. oktobra prijave na nagradni konkurs gradske Uprave za omladinu i sport.

Tema je "Plakatom protiv droge".

Kako piše u tekstu konkursa, autori idejnih rešenja treba da promovišu zdrave stilove života, kao alternativu ponude sport, umetničke aktivnosti, zabavu, rekreaciju, da važnim predstave životne vrednosti kao što su prijateljstvo, ljubav, uspeh ili da izazovu pozitivne emocije kroz duhovitost ili humor.

Uz to je poželjno izbegavati zastrašivanje i idejna rešenja koja nude direktnu asocijaciju poput prikazivanja same droge ili igala i špriceva.

Novčane nagrade, koje su obezbeđene iz budžeta Grada za 2016. godinu, biće dodeljene u 4 kategorije - za osnovce od 7 do 11 godina, osnovce od 11 do 15 godina, učenike Umetničke škole i učenike ostalih srednjih škola.

Prvoplasirani u kategoriji za osnovce dobiće 7.000 dinara, onaj ko osvoji drugo mesto - 5.000 dinara, a treće - 3.000 dinara.

Za najbolje rešenje đaka Umetničke škole rezervisana je nagrada od 16.000 dinara, za drugoplasiranog - 13.000 dinara, a za treće mesto - 10.000 dinara.

Autor najboljeg rešenja ostalih srednjih škola osvojiće 10.000 dinara, onaj ko u ovoj kategoriji bude drugi dobiće 7.000 dinara, a trećeplasirani - 4.000 dinara.

U tekstu konkursa piše i da Grad Niš zadržava pravo da ne dodeli nagrade ako radovi nisu u skladu sa ciljevima kampanje, a Uprava za omladinu i sport zadržava pravo da ih koristi u preventivnim akcijama.

Radove treba do 28. oktobra doneti lično ili ih preporučenom pošiljkom poslati poštom na adresu Uprave za omladinu i sport koja se nalazi u Voždovoj ulici.

Sa prednje strane koverte, uz ime i adresu autora i naziv i adresu škole, treba navesti: Prijava na konkurs „Plakatom protiv droge“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    12:30 // 6. 10. 2016.

    A sve će da se nauče deca,jna da brinete

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: