Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 30. 6. 2020.

| Društvo

Konkurs za UNICEF-ovu radonicu za mlade iz jugoistočne Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
upshift
UPSHIFT program je za 16 izabranih timova; foto: UNICEF

Nakon Beograda i Novog Sada, mladi sa teritorije jugoistočne Srbije imaju priliku da realizuju svoje ideje kroz interaktivne radionice, mentorski program i finansijsku podršku do 2.000 evra. U toku su prijave za treći UPSHIFT konkurs koji se sprovodi u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ i omogućuje mladima da doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

Konkurs je, kako kažu iz UNICEF-a, otvoren do 3. jula za mlade od 13 do 19 godina koji žive na teritoriji jugoistočne Srbije (Niš, Leskovac, Smederevo, Vranje, Požarevac, Zaječar, Pirot, Bor, Prokuplje, Smederevska Palanka).

UPSHIFT program je za 16 izabranih timova sa teritorije jugoistočne Srbije sa najboljim idejama.

Organizujemo dvodnevnu onlajn radionicu 18. i 19. jula 2020. godine. Timovi će raditi sa mentorima, sticati nove veštine i znanja da dođu do željenog rešenja. Osam najposvećenijih timova sa najoriginalnijim rešenjima dobiće finansijsku podršku u iznosu od 2.000 evra i podršku mentora da sprovedu svoju ideju u delo - kažu u UNICEF-u.

Zainteresovani se mogu prijaviti tako što osmisle ideju za unapređenje okruženja, kažu u UNICEFu, zatim okupe tim koji broji 3-5 članova i prijave se preko linka do 3. jula.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je inkluzija mladih iz osetljivih grupa i onih kojima su ovakve prilike teže dostupne, tako da posebno ohrabrujemo i pozivamo mlade koji pripadaju raseljenim licima, licima sa invaliditetom ili ugroženim grupama da se prijave za učešće - kažu u UNICEF-u.

Za sve dodatne informacije možete posetiti sajt Razlivališta i sajt UNICEF Srbija.

UPSHIFT program, kako kažu u UNICEF-u, dugoročno se sprovodi širom sveta i namenjen je mladima koji žele da menjaju svet počevši od promena u svojoj okolini.

Otvoren konkurs za UPSHIFT 3

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: