Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 14. 5. 2022.

| Društvo

Konkurs za izbor izvođača radova na sanaciji energetske efikasnosti stambenih objekata u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Konkurs za izbor izvođača radova na sanaciji energetske efikasnosti stambenih objekata u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Firme koje se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, mogu da konkurišu na konkursu koji je raspisao Grad Prokuplje za realizaciju mera energetske efikasnosti sanacije stambenih objekata na teritoriji Grada. Rok za podnošenje prijava je 26. maj 2022. godine.

Iz Gradske uprave najavljuju da domaćinstva koja ostvare pravo na subvencije, mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem tog konkursa.

Mere za energetsku sanaciju biće sprovode kroz saradnju sa izabranim privrednim subjekatima, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Prokuplja. Cilj sprovođenja mera je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima – kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Dodaju da na javnom konkursu mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše isporuku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja, pod uslovom da ispunjavaju uslove konkursa, odnosno da su upisani u registar APR-a, a registrovani su kao privredna društva ili preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da imaju ateste za materijale i proizvode.

Nakon izbora pojedinačnih projekata građana i utvrđivanja konačnog broja korisnika po privrednom subjektu, potpisuju se trojni ugovori između grada Prokuplja, direktnog korisnika i krajnjeg korisnika o realizaciji mera energetske sanacije.

Konkursna dokumentacija za može se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Prokuplja ili lično u prostorijama Gradske uprave Grada Prokuplja, ul. Nikodija Stojanovića Tatka br.2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: