Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 13. 4. 2021.

| Društvo

Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu opet odložen, čeka se sednica Skupštine

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
majakovskog
Konkurs za stanove u Majakovskog uoči Uskrsa; foto: GSA

Najava da će konkurs za kupovinu socijalnih stanova biti raspisan početkom aprila pala je u vodu, pa kao novi rok direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović navodi poslednju nedelju aprila ili prvu nedelju maja. Čeka se, kaže, sednica Skupštine Grada na kojoj bi trebalo da usvoje odluku o otuđenju stanova u Ulici Majakovskog, za šta je Gradsko veće na poslednjoj sednici dalo zeleno svetlo, a u rešenju navedeno da je cena stanova skočila zbog većih troškova, pa će metar kvadratni Nišlije koštati oko 830 evra sa PDV-om.

Iako je prvobitno bilo planirano da Nišlije koje nemaju svoju imovinu konkurišu za stanove još decembra 2020. godine, zbog korone je taj rok nedavno produžen za početak aprila, ali je konkurs opet odložen.

Skupština bi trebalo da bude 22. aprila, ide nam jedna odluka na Skupštini Grada, to je regularna procedura o otuđenju da bi mogli da se realizuju krediti kod ostalih banaka. Nakon Skupštine su se formalno stekli uslovi, kad naravno tačka prođe, bude izglasana, dobijemo povratnu informaciju, to jest rešenje da je usvojeno, prošlo Skupštinu, idemo na varijantu da zaseda naš Nadzorni odbor, donese odluku i raspišemo konkurs – objašnjava Stojanović.

Na sednici Gradskog veća održanoj 5. aprila data je saglasnost na odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća Gradska stambena agencija o otuđenju stanova u Majakovskog. Stanovi su, prema rečima Stojanovća, u završnoj fazi.

Svi su radovi završeni što se tiče unutrašnjih radova, parket je izlakiran sve, trenutno su unutra ekipe, da kažem čistačice, koje čiste stanove od krova naniže, ima još dva, tri, četiri, pet dana radova na tom nekom završnom čišćenju objekta – navodi Stojanović.

Kada je reč o spoljnim radovima, ističe da se trenutno radi priključenje grejanja, struje i priključak na vodovodnu mrežu.

Upravo zbog povećanja troškova priključenja na elektromrežu, na sistem za daljinsko grejanje, kao i uvećanja troškova izgradnje, kako piše u obrazloženju rešenja Gradskog veća, izmenjena je i kupoprodajna cena stanova koja je iznosila 705,98 evra po kvadratnom metru bez PDV-a, odnosno 776,58 evra sa PDV-om.

Nakon izvršenih II Izmena projekta prodajna cena stanova iznosi 88.769,85 din/m2 bez PDV-a, odnosno 97.646,83 din/m2 sa PDV-om ili preračunato na srednji kurs evra od 117,5708 dinara na dan 01.02.2021. godine, iznosi 755,00 eura/m2 bez PDV-a odnosno 830,50 eura/m2 sa PDV-om - piše u obrazloženju.

Nišlije će, prema novom roku za konkurs koji je naveo Stojanović, uskoro moći da konkurišu za te stanove.

Ja očekujem zadnja nedelja, pre Uskursa ili u krajnjoj varijanti prva nedelja maja da će biti objavljen konkurs za kupovinu, a desetak, petnaestak dana nakon toga ići će i konkurs za zakup – poručuje.

Podsetimo, u Ulici Majakovskog će biti 106 novih stanova, njihova izgradnja koštala je 330 miliona dinara bez PDV-a. GSA iz sopstvenih izvora učestvuje sa 40%, a za ostalo je podignut kredit kod Banke Intesa. Od 106 stanova, 90 je za prodaju, a 16 za rentiranje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mara markovic

    23:09 // 13. 4. 2021.

    socijalni 830€??? jel se vi drogirate? za te pare ima svugde!!! i ako su za socijalno ugrozene kako ce da plate;koja banka ce da im da kredit! lopovi

  • Molba gradskim ocima

    18:23 // 13. 4. 2021.

    Ne koristite reč ,,socijalni", jer je reč o stanovima za one koji imaju novca da ih plate! A ne o stanovima za socijalno ugrožene.

  • Laki

    17:40 // 13. 4. 2021.

    Kladio sam se daće "Socijalni" ti biti preko 800 € i dobi opkladu.
    Žao mi čistačica rade bez struje i vode. A upotrebna dozvola je svemir...??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: