Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 6. 10. 2020.

| Društvo

Konkurs za master akademske studije na niškom Univerzitetu

Autor:T.T.Izvor:Južne vesti
univerzitet
Univerzitet u Nišu otvorio konkurs za upis na master studije; foto: J. C. M.

Na Univerzitetu u Nišu objavljen je zajednički konkurs za upis na prvu godinu master studija na fakultetima za školsku 2020/2021. godinu. Prvi upisni rok za master studije trajaće od 7. do 31. oktobra.

U prvu godinu master akademskih studija koje imaju 60 ESPB bodova, mogu se upisati studenti koji su na osnovnim studijama ostvarili najmanje 240, a za master koji ima 120 ESPB mogu konkurisati samo oni koji su na prethodnom nivou studiranja imali najmanje 180 bodova.

Redosled kandidata za upis na master akademske studije utvrđuje se na osnovu opšte prosečne ocene ostvarene na prethodnom nivou studija, dužine studiranja i na osnovu drugih uslova iz konkursa za upis na studije drugog stepena za tu školsku godinu. Upis na master akademske studije može se usloviti prethodno položenim prijemnim ispitom, odnosno ispitom za proveru sklonosti i sposobnosti u skladu sa opštim aktom fakulteta- navodi se u tekstu konkursu.

Drugi upisni rok za master studije trajaće od 26. oktobra do 20. novembra 2020. godine.

Koliko ima mesta na svakom od fakulteta Univerziteta u Nišu zainteresovani mogu videti u tekstu konkursa sa upis na master studije objavljenom na zvaničnom sajtu Univerziteta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: