Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 11. 5. 2011.

| Društvo

Konkurs za unapređenje poljoprivrede

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Fond za razvoj poljoprivrede grada Leskovca, prema Programu rada za 2011. godinu, raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava.

Ova sredstva se dodeljuju po programima mera za unapređenje stočarstva, voćarstva i vinogradarstva, proizvodnje u zaštićenom prostoru i unapređenje tehničke opremljenosti poljoprivrednih proizvođača.

U oblasti stočarstva, dodeljuju se podsticajna sredstva za nabavku kvalitetnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu.

U programu voćarstva biće dodeljena podsticajna sredstva za novopodignute jednogodišnje zasade u voćarstvu i vinogradarstvu, a dodeljuju se i za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u zaštićenom  prostoru, plastenička i staklenička proizvodnja, a rok za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava je do 31. jula.

Programom modernizacije i unapređenja tehničke opremljenosti poljoprivrednih proivođača biće dodeljena podsticajna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme, sistema i opreme za navodnjavanje, ali rok za dodelu ovih sredstava ističe 30. septembra.

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava za jednu meru iz ovog konkursa je do 50 odsto vrednosti kupljene robe, odnosno najviše do 50.000 dinara po jednom registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu, a takođe maksimalni iznos podsticajnih sredstava za sve mere iz ovog konkursa je do 150.000 dinara po jednom registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu.

Zahtevi za podsticajna sredstva preuzimaju se i podnose u sedištu Agencije za lokalni ekonomski razvoj i sedištu Gradske uprave za privredu i poljoprivredu grada Leskovca. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: