Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 12. 12. 2013.

| Društvo

"Konstantinova stipendija" za još 13 najboljih

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
dobitnica-Konstantinova
Među dobitnicima prestižnog priznanja je i Sandra Stamenković sa Tehnološkog fakulteta i prosečnom ocenom 10 (foto: D. M. Car)

Najuspešniji student sa svakog od 13 fakulteta Univerziteta u Nišu nagrađen je "Konstantinovom stipendijom" od 175.000 dinara kroz program "Pokreni se za budućnost".

Talentovani studenti ovu stipendiju su zaslužili akademskim uspehom, ali i vannastavnim angažovanjem i aktivnostima koje su od koristi za zajednicu.

Među ovogodišnjim talentovanim dobitnicima je Marija Topalović, studentkinja III godine Medicinskog fakulteta, čiji je trenutni prosek ocena 10. Ona je predstavnik generacije u Studentskom parlamentu, a bavi se i humanitarnom radu. Dobila je i nagradu predsednika SAD za volontiranje. Ipak, "Konstantinovu stipendiju" smatra značajnijom.

- Ovo je najveće priznanje koje sad do sada dobila. Birani su stvarno najbolji studenti na fakultetima. Drago mi je da se ceni i društveno-koristan i to što pokušavamo da grad, državu, pa i svet učinimo boljim - kaže ova studentkinja.

Kako kaže, stipendiju će iskoristiti za finansiranje stručne prakse u inostranstvu gde će steći znanja koja će koristiti u budućem radu u oblastima neurologije ili kardiologije. Dobitnici-Konstantinova-stipendija Konstantinove stipendije dodeljene po drugi put (foto: D. M. Car)

Drugi dobitnik Marko Jovanović, student III godine Ekonomskog fakulteta sa prosečnom ocenom 9.89, stipendiju će iskoristiti za usavršavanje stranih jezika i studijska putovanja. 

- Činjenica da samo jedan student svakog fakulteta dobija ovu nagradu govori o tome kolika je čast biti njen dobitnik. Put do ovde nije bio lak, zahtevao je dodatno angažovanje i van nastavnih aktivnosti - kaže student koji planira da se specijalizuje za rad u oblasti finansija.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu Dobrica Živković rekao je na svečanosti povodom dodele stipendija da su one značajan podsticaj mladima da postižu što bolje rezultate, i da u tom slučaju priznanja ne izostaju.

- U godini jubileja postoje oni koji misle na budućnost, i to onu najsvetliju, koja obezbeđuje proizvod kojim smo najkonkurentniji na tržištu, a to je znanje - kaže Živković.

Trojici studenata dodeljena su i specijalna priznanja za izuzetan uspeh na fakultetu i predanost društveno-korisnom radu. To su Petar Pešić sa Pravnog fakulteta, Milan Nešić sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Stefan Đorđević sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

"Konstantinove stipendije" prošle godine pokrenuli su Grad Niš, kompanija "Filip Moris" i Program "Pokreni se za budućnost".

U ovom programu, koji postoji 10 godina, učestvovalo je više od 1.000 studenata, dodeljeno je 313 PECD stipendija, 26 "Konstantinovih stipendija", 13 "Konstantinovih priznanja" i podržano 77 studentskih projekata.


Dobitnici Konstantinove stipendije

Drugu generaciju dobitnika prestižne stipendije čine Marija Topalović, studentkinja treće godine Medicinskog fakulteta, Aleksandar Nikolić, student prve godine master studija Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Snežana Krstić, student prve godine master studija Učiteljskog fakulteta u Vranju, Dušan Milenković, student četvrte godine Filozofskog fakulteta, Nenad Živić, student prve godine master studija Prirodno-matematičkog fakulteta, Aleksandar Mihajlović, student četvrte godine Pravnog fakulteta, Marko Jovanović, student treće godine Ekonomskog fakulteta, Neda Domanović, student treće godine Fakulteta zaštite na radu, Nikola Simić, student prve godine master studija Elektronskog fakulteta, Sandra Stamenković, student ćetvrte godine Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, Nikola Petković, student master studija Fakulteta umetnosti, Emilija Stojanović, student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, i Milica Stefanović, student druge godine master studija Mašinskog fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nn

    16:55 // 18. 12. 2013.

    Kada se budete upoznali sa svakim od njih mozete da dobijete pravo da komentarisete ko je, sta i koliko zasluzio.. Umesto da se radujete, vi pljujete po retkim lepim dogadjajima danas..

  • Beba

    11:02 // 13. 12. 2013.

    Primetila sam da nijedan student sa Muzicke akademije nije dobio. Tj, samo sa tog fakulteta nema negradjenih.

  • zoran

    22:55 // 12. 12. 2013.

    Cestitke dobitnicima i darodavcima, treba ulagati u mladost i pamet nase buducnosti.Kompanija"Filip Moris"se vise puta pokazao kao davalac stipendije a "svoje"studente zapostavlja(decu svojih radnika

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: