Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:16, 21. 11. 2023.

| Društvo

Kontejneri ostaju u Maksima Gorkog - stanari kažu da nadležni nemaju volju za dogovor

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1700570989028
Sastanak stanara i "Mediane"; foto: JV/T. T.

Kontejneri, čijem postavljanju su se protivili stanari Maksima Gorkog u Nišu, ostaju ispred zgrade broja 11 jer za to ne postoje zakonske prepreke - zaključak je sastanka stanara i radnika Mediane. Iako su dali saglasnost za postavljenje kontejnera, stanari kažu da je došlo do nesporazuma, a da nadležni nisu pokazali volju da im izađu u susret i nađu novu lokaciju.

Stanari su ranije istaki da je pre nekoliko meseci dogovoreno sa JKP Mediana da podzemne kontejnere za tri zgrade postave na uglu trotoara u ulici Maksima Gorkog u Nišu, ali da su radnici niškog preduzeća pre nekoliko dana počeli postavljanje par metara dalje, na mestu gde je planirano zelenilo. kontejner Ostaju gde su započeti; foto: JV

Ipak, tokom današnjeg susreta radnici Mediane predočii su im dokumenta iz koji se vidi da su dali saglasnost za tu lokaciju, za koju stanari ističu da je došlo do nesporazuma.

Upravnk zgrade je misleći da se radi o prvoj lokaciji za koju smo dali saglasnost potpisao taj dokument i sada je zakon na njihovoj strani, tako da smo ih ljudski zamolili da još jednom razmotre ostale lokacije i da nam izađu u susret, ali oni nisu pokazali volju jer imaju rok do kada to moraju da završe, verovatno do izbora - kaže stanarka.

Na sve predloge stanara da kontejneri ne budu postavljeni ispred zgrade, nadležni su odgovorili da za to ne postoje tehničke mogućnosti zbog ukopanih kablova, cevi ili prilaza kamiona za odvoz smeća. IMG_20231121_135029 Situacija sa kontejnerima u Nišu; foto: stanari

Tako da ostaju na ovoj lokaciji iako smo mi predložili nekoliko drugih i ponudili se da mi lično platimo kopanje. Razumemo da tehničke mogućnosti moraju da se ispoštuju, ali isto tako smatramo da to ne treba da bude na štetu stanara, a da ne govorimo o tome da naružuju izgled - objašnjava stanarka.

Napominje i da su povučeni iskustvima ostalih Nišlija, zabrinuti da će se smeće gomilati ispod njihovih prozora, kao i da će se u letnjim periodima širiti neprijatni mirisi ispod njihovoh prozora i terasa, ali su nadležni iz Mediane tokom razgovora istakli da će se potruditi da do doga ne dođe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Perica

    15:34 // 22. 11. 2023.

    Ako pazite šta bacate u podzemne kontejnere neće smrdeti.

    • Tajansrveni Alan

      20:32 // 22. 11. 2023.

      Gde god da bacaju, dzabe je ,sto se smrada tice ! Ceo Nis smrdi i ne samo na djubre,nego i na bezobrazluk, bahatost, korupciju,nepotizam i seljacizam !

  • Sve su znali samo nisu pricali

    14:21 // 22. 11. 2023.

    Stabil ih sve zeznuo niko ne pita da li je investitor znao gde ce biti kontejneri. Pogledajte zgradu na Somborskom bulevaru na kruznom toku.. Obecavali im alu bond, staklene terase a posle trt milojka. Jos im naplacivali podrum 700 eur/m2 pa ko zeli podrum neka kupi. Izborom investitora sami ste zapecatili svoju sudbinu. Sada investitor stoji sa strane a vi se svadjajte sa medianom.

  • Bulevar

    10:22 // 22. 11. 2023.

    Kontejneri imaju najbolje lokacije u gradu.Da li je to problem samo tih stanara ili svih to je pitanje.Iskreno,i da su ih stavili dalje ne bi bili zad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: