Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 2. 2. 2021.

| Društvo

Koridori Srbije: Nema klizišta i pomeranja kosina u Grdeličkoj klisuri, reč o spiranju površinskog sloja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
grdelica
foto: Koridori Srbije

Nakon što su pre dva dana iz leskovačkog odbora Narodne stranke prijavili da je opet došlo do klizišta na potpornim zidovima u Grdeličkoj klisuri, iz Koridora Srbije saopštavaju da ne postoje pomeranja na kosinama u klisuri, niti je aktivirano klizište, već da je reč o spiranju površinskog sloja materijala i otvaranja parapetnog zidnog platna. Kažu i da je došlo do materijalne štete koju će izvođač radova otkloniti o svom trošku.

Iz ovog preduzeća navode da je utvrđeno da je došlo do izlivanja vode i blata.

Prilikom obilska Kosine 2 konstantovano je da je, usled obilnih padavina i naglog topljenja snega, došlo do manjeg izlivanja vode i blata u dužini od desetak metara, na desnom profilu auto-puta, koji je zatvoren za saobraćaj od oktobra 2020. godine, zbog izvođenja radova na kosini, neposredno iznad trase autoputa - saopštavaju iz Koridora.

grdelica foto: Narodna stranka Ustanovljeno je, dodaju, da ne postoje pomeranja na kosinima, niti je aktivirano klizište, već se radi o spiranju površinskog sloja materijala i otvaranja parapetnog zidnog platna u dužini od 6 metara.

Ovom prilikom došlo je do manje materijalne štete, koja je procenjena na oko 100.000 dinara, koju će otkloniti izvođač radova u okviru redovnog održavanja gradilišta o svom trošku - dodaju iz Koridora.

Podsećaju i da je oktobra prošle godine zbog bezbednosti saobraćaja zatvoren desni poluprofil auto-puta, a da će se saobraćaj normalizovati nakon završetka radova na kosinama, pa pre početka letnje sezone.

Podsetimo, iz leskovačkog odbora Narodne stranke prijavili su da je opet došlo do klizišta na jednom od zaštitno potpornih zidova, rekavši da je nedopustivo da ta afera prođe bez posledica i odgovornosti vlasti za novo trošenje novca svih građana.

Inače, najviše problema tokom izgradnje deonice ka Severnoj Makedoniji bilo je sa kosinama i potporama koje su se obrušavale nekoliko puta, što je usporavalo radove na Koridoru 10. Iako je, nakon klizanja zida u martu 2018. godine, angažovan ekspertski tim Svetske banke za nadzor radova na potporama i klizištima na Koridoru 10, ova nezgoda se i posle toga ponovila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Терѕић Анте

    09:15 // 3. 2. 2021.

    Не знам зашто новинари интервјишу само политичаре и незналице.
    Требало би интервјисати стручна лица. Ја, грађевински инжењер, сам се бавио клизиштима и знам да ми таквих струцњака имамо. Можда их и интервјишу, али нико не обвњује њихове интервјуе!
    Толико о слободи медија.

  • Gojko

    23:53 // 2. 2. 2021.

    Drobnjak i Vucic da voze desnom trakom autoputa prema Grdelici, i da naprave pauzu ispod kosine zbog razgovora sa novinarima Pinka i RTS-a.

  • Ernest H.

    21:48 // 2. 2. 2021.

    Nema nam spasa nadrljali smo ko Rusi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: