Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 25. 3. 2021.

| Društvo

Korona ne jenjava u Nišu, Gradski štab tražio od Ministarstva da Vojna bolnica pređe u kovid režim

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
vojna bolnica
Kad Ministarstvo odbrane da zeleno svetlo, Vojna bolnica pelazi u kovid režim; foto: Ministarstvo odbrane

Poslednji podaci Doma zdravlja pokazuju da je u Nišu od 778 testiranih pacijenata na kovid kod 302 pacijenta potvrđen virus, pa direktor te ustanove Milorad Jerkan trenutnu situaciju ocenjuje kao veoma tešku. Zato je, kako je rekla gradonačelnica Dragana Sotirovski, Gradski štab predložio Ministarstvu odbrane da Vojna bolnica opet pređe u kovid sistem.

Broj pregleda u Nišu je još četvorocifren, pa je u ambulantama Doma zdravlja za 24. mart zabeleženo 2.195 pregleda, a prvih je bilo 480. Međutim, Jerkan navodi da se u proseku u kovid ambulantama u Nišu javi između 2.500 i 3.000 ljudi.

Od toga je 600 prvih, a od toga je 60 osto pozitivnh, što znači da se kreće između 300 i 350 već unazad nekoliko dana. Mi smo u ovom trenutku u veoma teškoj situaciji – istakao je Jerkan.

Dodao je da zdravstveni radnici nisu zadovoljni ponašanjem pre svega mladih ljudi, za koje navodi da uopšte ne poštuju mere. Jerkan "Najveći problem u celoj ovoj situaciji su mladi"; foto: T. T.

Mislim da ćemo u narednom periodu u saradnji i sa Ministarstvom zdravlja i konkretno sa ministrom Lončarom uspeti da realizujemo da ova epidemiološka linija krene jednim boljim, preciznijim putem, ovako ako se nastavi biće veoma teško, najveći problem u celoj ovoj situaciji su mladi – naveo je on.

Očekuje da će do 1. maja biti vakcinisano oko 100.000 Nišlija.


Sotirovski: Kad odgovori Ministarstvo odbrane tog trenutka će Vojna bolnica ući u kovid

Da je epidemiološka situacija u Nišu još nestabilna, mišljenja je i gradonačelnica Dragana Sotirovski, zato je niški Štab tražio Ministarstvu odbrane da Vojna bolnica opet pređe u kovid sistem, iz kog je nedavno izašla.

Očekujemo da i Vojna bolnica uđe u kovid, statistički podaci nimalo nisu dobri , ali ohrabruje to što se veliki broj ljudi javlja za vakcinaciju. Što pre, kad odgovori Ministarstvo odbrane tog trenutka će Vojna bolnica ući u kovid – poručila je Sotirovski.

Prema njenim rečima, situacija u Nišu nije nimalo dobra, ali, kako je rekla, moraju da brinu i o ekonomiji, pa su zato prethodnih dana pijacama omogućili rad.

Podsetimo, od juče je funkciji i kovid bolnica u Sokobanji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pravedan

    15:09 // 26. 3. 2021.

    Svuda Covid samo niko ne pominje najveću ustanovu za plućne bolesti u Knez selu,sto li?

  • Mara

    05:41 // 26. 3. 2021.

    Jl@Ucitekjica ja sam već godinama u penziji

  • Duvanište

    20:23 // 25. 3. 2021.

    Ja predlažem da se za lakše pacijente pored hale Čair uvede i Lidl, moglo bi 100njak kreveta tamo da se stavi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: