Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:19, 25. 6. 2020.

| Društvo

Korona odlaže manifestacije u Svrljigu, za 10 dana 15 novozaraženih

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Svrljig foto ALEKSANDAR KOSTIĆ
Otkazuju se manifestacije, a Krizni štab ćuti; Svrljig; foto: A. Kostić

Direktor Doma zdravlja u Svrljigu kaže za Južne vesti da je 42 Svrljižana testirano u poslednjih desetak dana, a da je na virus korona pozitivno njih 15, da je uglavnom reč o mlađim osobama koje imaju izuzetno blage simptome. Zbog naglog porasta novoobolelih odložen je najstariji srpski turnir u malom fudbalu, Dani gljiva, ali i folklorna manifestacija KUD-a Svrljig. Krizni štab ćuti.

Direktor svrljiškog Doma zdravlja dr Ljutomir Davidović kaže za Južne vesti da je epidemiološka situacija u Svrljigu nesigurna, nakon što je u poslednjih desetak dana, od 42 testiranih Svrljižana, njih 15 pozitivno na virus korona. Zbog naglog porasta novoobolelih, otkazuju se brojne manifestacije, a Krizni štab se ne oglašava.

Prema rečima dr Davidovića, pozitivni na virus korona su uglavnom mlađe osobe, bez gotovo ikakvih ili sa izuzetno blagim simptomima.

Možda svega nekoliko njih ima blagu temperaturu i suvi kašalj. Zbog toga smo cele porodice poslali u samoizolaciju, sa preporukom da se odmah jave ukoliko im se stanje pogorša, ali pratimo situaciju i za sada niko od njih nema pogoršanje – kaže dr Ljutomir Davidović.

Zbog naglog porasta je produžen i rad kovid ambulante, dodaje direktor Doma zdravlja, pa će lekari dežurati od 7 do 20 sati.


Otkazuju se manifestacije, Krizni štab se ne oglašava

Organizatori nekoliko svrljiških manifestacija koje je trebalo da budu održane narednih dana, redom ih otkazuju, neki kažu da su im telefonom prenete preporuke opštinskog rukovodstva i Policijske stanice Svrljig da se manifestacije odlože, jer će odgovornost biti na organizatorima.

Ipak, na sajtu Opštine Svrljig, bar za sada, nema nikakvog saopštenja, naredbe ili bilo kakve preporuke da se povećao broj novoobolelih, ni uputstva ili neke odluke za organizatore, ugostitelje i građane koji su očigledno uznemireni.

Nagli porast broja obolelih u tako malom mestu primorao je i same organizatore na nepopularne poteze – odložen je početak najstarijeg srpskog turnira u malom fudbalu koji je ranije bio najavljen za 28. jun. Do kada i da li će se uopšte održati, nema informacije ni na sajtu organizatora – Centra za turizam, kulturu i sport, već je informaciju o odlaganju saopštio sam direktor turnira Miloš Marković preko svog privatnog Fejsbuk profila.

Na isti način i Udruženje „Svarog“ je saopštilo da se odlaže manifestacija koja je trebalo da se održi ovog vikenda „Dani gljiva i lekovitog bilja“, a otkazan je i folklorni festival „Igra kolo kraj Timoka“ koji organizuje KUD Svrljig.

Spekulacije su da bi iz istog razloga mogao biti zatvoren za posetioce i tek otvoreni kupališni kompleks, ali ni o tome nema nijedne zvanične reči na sajtu ustanove koja gazduje bazenom - Centra za turizam, kulturu i sport.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    19:56 // 26. 6. 2020.

    Jel Jelena u kriznom stabu !

  • Mozak ko kod mrava

    10:17 // 26. 6. 2020.

    Ma organizuj te .Sta vas briga zarazite sve sto mrda.Odkad se pa vi sekirate?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: