Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 25. 3. 2021.

| Društvo

Korona ponovo u niškom Gerontološkom centru - 15 starih zaraženo, prijavljena epidemija

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Gerontološki centar
Ponovo više korisnika zaraženo u Domu za stare, 5 je na lečenju; foto: J. Ć.

Virus korona potvrđen je kod 15 korisnika Gerontološkog centra Niš, od kojih je 5 hospitalizovano, kaže dr Ivana Janićijević, epidemiolog Instituta za javno zdravlje. Zaraženo je i 5 zaposlenih koji su u izolaciji. Kako se kovid ponovo proširio u Domu za stare, nije precizirala, ali uverava da su sve mere preduzete i da je ponovo prijavljena epidemija.

Skoro godinu dana od prvog "ulaska" korone u Gerontološki centar Niš, koji je tada postao najveće žarište epidemije koronavirusa u Srbiji, ponovo je veći broj korisnika zaražen.

Epidemiolog Ivana Janićijević iz Instituta za javno zdravlje, koja kaže da je zadužena za ovu ustanovu, navodi da je od 199 korisnika koliko je na smeštaju virus dokazan kod njih 15, kao i kod i 5 zaposlenih.

Zdravstveno stanje svih pozitivnih korisnika je dobro. Od 15 inficiranih korisnika 5 je hospitalizovano. Troje njih je hospitalizovano u Covid bolnici "Radon", a dvoje su sinoć po proceni infektologa prebačeni u Covid bolnicu UKC Niš - pojašnjava.

Ostalih 10 zaraženih je izolovano u crvenoj zoni Doma za stare, a kako navodi epidemiolog, oni su dobrog opšteg stanja.

Njihovo zdravstveno stanje se intenzivno prati od strane ordinirajućih lekara i infektologa koji dolaze kao konsultanti. Što se zaposlenih tiče, oni su dobro i svi su na kućnom lečenju - kaže Janićijević.

Nije odgovorila na pitanje kako je virus ponovo ušao u ovu ustanovu, pa to ostaje nepoznato, ali uverava da su preduzete sve mere zaštite i da je prijavljena epidemija.

Podsetimo, tadašnji direktor Gerontološkog centra Niš Milan Stevanović je pre skoro godinu dana uhapšen, kada je čak 135 korisnika bilo zaraženo u Domu u kome žive stari, a zvanično je 50 korisnika preminulo. Početkom godine pušten je da se brani sa slobode, jer je Viši sud naložio da Više javno tužilaštvo bolje razjasni situaciju kako bi se ispitala osnovanost optužnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stid i sram

    09:59 // 26. 3. 2021.

    Kakvi komentari!!!! Koji ste vi moroni. Ljudi tamo umiru, a vi bi da hapsite!!!!

  • Vesna

    23:50 // 25. 3. 2021.

    Prošli put su iz staračkom doma odveli ljude usred noći, tajno. Pola ih je umrlo od straha, a pola zbog nedavanja redovne terapije. Kad su ih krišom odvukli u bolnicu, nisu poneli i liste pacijenata sa istorijom bolesti i terapijom. Moja pokojna strina je 4 dana bila bez lekova za pritisak. Pa morala je jadna da umre. Sram ih bilo, neka im je na dušu. Direktor sigurno nije kriv, nije moglo da setu

  • Laki

    16:08 // 25. 3. 2021.

    Neka kazu pravi broj i pravo stanje u domu. Nemojte da krijere!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: