Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 30. 10. 2020.

| Društvo

Korona potvrđena kod još 1.545 građana, preminulo 5 pacijenata, jedan u KC Niš

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
klinicki centar
Jedna osoba preminula u KC Niš; foto: JV/P. Blagojević

Ponovo je oboren rekord u broju novozaraženih virusom korona i zvanično je od 11.004 testiranih 1.545 pozitivno. Na jugu nije bilo povećanja broja hospitalizovanih, ali je u Kliničkom centru Niš jedna osoba preminula od kovida i još četiri u Srbiji. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je na jugoistoku bolja epidemiološka situacija nego u drugim krajevima, ali da je cilj da tako i ostane.

U Kliničkom centru u Nišu nije povećan broj ljudi na lečenju, prema poslednjim podacima, u kovid objektima je 74 pacijenta, njih 48 sa potvrđenim kovidom.

7 pacijenata je na respiratorima, navode u KC Niš, a jedna osoba je preminula.

U ZC Lekovac u Kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 3 pacijenta. Kod 3 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. U 3 Kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 34 pacijenata. Kod 26 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19 - navode na sajtu.

Još 4 osobe su preminule u drugim bolnicama u Srbiji, a ukupno od početka epidemije zvanično 814 građana.

U poslednja 24 sata testirano je više građana, njih 11.004, ali je ponovo rekordan broj novozaraženih u jednom danu - 1.545.


Na jugoistoku bolja situacija, treba je održati

I dalje se zvanično ne objavljuju podaci o broju novozaraženih po gradovima, a epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže da ti podaci jesu dostupni i da će ih biti na sajtu, te da ih verovatno iz tehničkih propusta još nema.

Kako je rekao epidemilog Branislav Tiodorović od 1. septembra do 24. oktobra je u Nišu bilo 244 građana pozitivno na koronu - septembra 75, a u oktobru 169 novoobolelih, najviše iz fabrike Jura gde je ukupno registrovano 114 zaraženih.

Epidemiološku situaciju na jugoistoku ocenjuje kao povoljniju nego u ostatku Srbije.

Ne govorim samo o ciframa, nego o ukupnom stanju. E sad, Suština je, zato smo i razgovaralli o tome, kako očuvati tu situaciju kako eventualno nadolazeći talas da dočekamo spremni, kako da ne bude nagli rast, kao što je to slučaj u Beogradu, Vojvodini i Kragujevcu. To je suština sad, to nam je cilj i treba da bude celoj Srbiji. Svaki dan koji očuvamo bez pojave velikog broja je važan, takav period nam daje mogućnost da se bolje pripremi zdravstveni sistem, ali i stanovništvo, da se sprovedu i kontrolišu mere - ističe Tiodorović.

Napominje da je najvažnije kontrolisati sprovođenje aktuelnih mera, ali kaže da se novih neće biti bar još neko vreme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: